Kõrged elektrihinnad mälu ei paranda - pliidid jäävad sisse ka kodust lahkudes

Järva Teataja
Copy
Vana elektripliit.
Vana elektripliit. Foto: Internet

Möödunud nädalal unustati taas mitmeid kordi toit pliidile või ahju ja suurematest kahjudest päästis vaid suitsu- ja vingugaasiandur.

Kuressaares edastas suitsu- ja vingugaasiandur Nublu tulehäiresignaali, millele reageeris G4Si patrullekipaaž. Kuna kohale sõitmise ajal helistas korterist inimene, kes ütles, et tal on tuba suitsu täis, siis kutsuti kohale ka Päästeamet ja kiirabi. Suitsu põhjuseks korteris oli praeahjus kõrbema läinud liha. Keegi sündmuses kannatada ei saanud ning tuli ahjust edasi ei levinud.

Sillamäel saabus korterist samuti tulehäiresignaal. Kuna kontaktisik telefonile ei vastanud, saadeti kohale patrullekipaaž. Kohale jõudes oli ukse tagant tunda kõrbelõhna. Kohale kutsuti Päästeamet, kes kavatses ukse lahti murda, kuid samal hetkel tuli koju korteri elanik. Selgus, et ta oli munad pliidile keema unustatud ning need olid juba kõrbema hakanud.

"Suuri kahjusid õnneks ei tekkinud ja piisas ruumide tuulutamisest, aga palume inimestel olla ettevaatlik ja enne kodust lahkumist kontrollida, et pliidid oleks välja lülitatud ja ahjudes ei hõõguks tuli," võttis õnneliku õnnetuse kokku G4S-i kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles