Järgmised doonoripäevad tulevad Paides ja Aravetel

Järva Teataja
Copy
Doonoripäev. Pilt illustratiivne
Doonoripäev. Pilt illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Järgmised Järvamaa doonoripäevad on 31. jaanuaril Paide muusika- ja teatrimajas (kl 10.30-15) ja 3. veebruaril Aravete kultuurimajas (kl 11-14).

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Meestel peab kahe vereloovutamise vahel olema 60 päeva ja naistel soovitavalt 90 päeva.

Verd andma minnes võta alati kaasa fotoga isikut tõendav dokument. Samuti soovitatakse kaasa võtta doonoritunnistuse (väike punane kaart), mis antakse vereloovutajale kolmandal vereloovutuse korral. Doonoritunnistusele on märgitud inimese veregrupp, doonori kood ja järgmine soovitatav vereloovutuse aeg.

Vereloovutusele eelneval ja samal päeval tuleb tarbida rohkesti mahla või vett ning süüa väherasvast toitu. Enne vereloovutust tuleb kindlasti süüa. Sobivaim aeg vereandmiseks on kaks-kolm tundi pärast söömist.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles