Järvalaste lemmikuks osutus Eestis enim laenutatud raamat

Eva Klaas
, reporter
Copy
Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender (vasakul) ja klienditeenindaja Kersti Eenmaa tunnevad rõõmu uute ruumide ja nende avaruse üle.
Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender (vasakul) ja klienditeenindaja Kersti Eenmaa tunnevad rõõmu uute ruumide ja nende avaruse üle. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa keskraamatukogu ja Türi raamatukogu kogemus näitab, et vaatamata koroonapandeemiale eelistavad paljud kontaktivabale laenutusele otsesuhtlust kohapeal. Raamatukogudesse tõi inimesi ka COVIDi-tõendite vajadus, sest kõik ei oska kasutada e-teenuseid ega oma printimisvõimalust.

Kui Järvamaa keskraamatukogu laenutuste ja külastuste hulk üle-eelmisel aastal oluliselt vähenes, siis eelmisel aastal oli külastusi jälle enam-vähem sama palju kui 2019. aastal. Türi raamatukogu kolis uutesse ruumidesse, mille rahvas kiiresti omaks võttis.

Keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Eha Palm sõnas, et üle-eelmine aasta, kui koroonapandeemia alguse sai, mõjutas lugejaid eelmisest aastast rohkem, kuigi raamatuid sai ka rangete piirangute ajal laenutada kontaktivabalt. Möödunud aastal külastuste ja laenutuste hulk jälle suurenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles