Jõuluaja annetused kulusid elektriarvele

Eva Klaas
, reporter
Copy
Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin­-Helena Melder ütles, et detsembri elekriarve oli šokk. Jõuluaja annetused lähevadki nüüd elektriarve tasumiseks.
Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin­-Helena Melder ütles, et detsembri elekriarve oli šokk. Jõuluaja annetused lähevadki nüüd elektriarve tasumiseks. Foto: Dmitri Kotjuh

Nii mõnigi kogudus muretseb liiga suure elektriarve pärast. Keeruliseks teeb olukorra see, et usulised ühendused sõltuvad suuresti annetustest ja toetustest ning koroonapandeemia on piiranud neidki võimalusi. Näiteks kontsertide korraldamist, mis aitab kogudustel sissetulekut suurendada.

Järva praost ja Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder ütles, et detsembrikuu arve oli Järva-Jaani kogudusele šokk. «See oli lausa neli korda tavalisest suurem,» täpsustas ta.

Melder selgitas, et Järva-Jaani kirikut ei köeta, mis tähendab kirikulistele paraku seda, et seal on talvel üsna külm, kuid pastoraat on elektriküttel. «Detsembris, jõulude paiku, tehakse annetusi rohkem kui muul ajal. Paraku läks raha, millest tavaolukorras oleks jätkunud mitmeks kuuks, kohe elektri eest tasumisele,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles