Ministeerium soovitab kõigi koolipere liikmete kiirtestimist jätkata ka järgmisel nädalal

Urmas Glase
Copy
Testimine koolis
Testimine koolis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haridus- ja teadusministeerium soovitab koolidel jätkata ka järgmisel nädalal kõigi õpilaste ja töötajate kiirtestimist kaks korda nädalas kõrge nakatumisega piirkondades ning vähemalt korra nädalas ülejäänud piirkondades.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul nõuab koroonaviiruse omikroni tüve laialdane levik jätkuvalt kõigi koolipere liikmete testimist. Ministeeriumi andmetel peaks enamikes koolides kiirteste jaguma veel nädalaks või paariks sõltuvalt sellest, millist testimisstrateegiat on kool seni kasutanud.

“Detsembris said koolid kokku üle kahe miljoni testi arvestusega, et testitakse kaks korda nädalas vaktsineerimata koolipere liikmeid. Seoses omikroni tüve levikuga on olukord kiiresti muutunud, mistõttu oleme soovitanud esialgu kavandatust rohkemal määral testida,“ selgitas minister. “Koolidelt saadud tagasiside põhjal on üle 80% koolidest teste veel alles. Teame, et mitmes koolis, kus testimiskomplektid on praeguseks otsas, on koos koolipidajaga juba sobivad lahendused leitud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles