Koolid saavad lähiajal lisakoguse kiirteste

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Covid-19 kiirtestimine Tallinna 21. koolis. 
Covid-19 kiirtestimine Tallinna 21. koolis. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadusministeerium pikendas Medesto Logistics OÜ-ga sõlmitud kiirtestide ostmise raamlepingut, mis võimaldab koolidel saada lisakoguse kiirteste, et testida kõiki koolipere liikmeid kõrge nakatumisega piirkondades kaks korda nädalas.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul pikendati raamlepingut, sest uue viirusetüve laialdase levikuga on vajadus koolides tehtavate kiirtestide järele oluliselt kasvanud. “Arvestasime, et kui testime kõiki koolipere liikmeid pärast vaheaega kahe nädala jooksul kaks korda nädalas ja seejärel kõiki õpilasi ja koolitöötajaid üks kord nädalas, siis jätkub teste veebruari lõpuni,” selgitas minister Kersna. “Nüüd on olukord seoses omikroni tüve levikuga muutunud ning vajame oluliselt rohkem kiirteste, et koolipered tunneksid end turvalisemalt ning õpilased saaksid olla kontaktõppel.”

Ministri sõnul on Riigi Tugiteenuste Keskus praegu läbi viimas uut hanget koolidele kiirtestide hankimiseks. “Praeguses olukorras vajavad paljud koolid teste kiiremini, kui selle hanke tulemusel on võimalik koolidele pakkuda,” ütles minister Kersna. “Senise raamlepingu pikendamine võimaldab katta kiiresti koolidel puuduoleva testivaru kuni uue hankega saabuvate testideni.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles