Väätsa tantsurühma neiud said reklaaminägudeks

Järva Teataja
Copy
Foto: Aivar Pihelgas

Kuni jaanuarikuu viimase päevani oodatakse noorte laulu-, tantsu- ja pillimängukollektiive registreerima 2023. aastal toimuvale XIII noorte laulu- ja tantsupeole.

Peo sotsiaalmeedia lehel tuletatakse osaleda soovijatele juba mõnda aega meelde, et registreerimine läheneb lõpule ning üleskutseid ilmestavad fotod, mis tehtud mõni aasta tagasi peol osalenud lauljatest-tantsijatest. Nii on ühel fotol ka tabatud tantsuhoos Väätsa neiduderühm Ilodus tantsijad.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhataja Margus Toomla sõnul on XIII noorte laulu- ja tantsupeo ettevalmistused täies hoos. „Laulikud on valmis ning juba registreerunud kollektiividele ka kätte toimetatud. Laulud-tantsud on salvestatud ja peagi lauljatele-tantsijatele harjutamiseks nähtavad,“ ütleb Toomla. Ta toob esile, et XIII noortepeo ettevalmistusprotsessis on sel aastal oodata ka mitmeid uuendusi, mis kollektiive laulu- ja tantsupeoks valmistumisel toetavad. „Näiteks on osadel kooriliikidel võimalik tavapäraste paberlaulikute kõrval võimalik tellida ka e-laulikud ning samuti orkestrite ja rahvamuusikute partiid ilmuvad e-materjalina. Peagi leiavad koorilauljad laulupeo veebilehelt ka ühe täiesti uudse e-lahenduse repertuaari iseseisvaks õppimiseks ja harjutamiseks häälepartiide kaupa,“ loetleb Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles