Laadakorraldajat ootab ees unetu öö

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi AMSi juht Pille Marrandi.
Türi AMSi juht Pille Marrandi. Foto: Dmitri Kotjuh

Juba kahel kevadel koroonapandeemia tõttu pidamata jäänud Türi lillelaada korraldajad on sellel aastal kindlad, et valla üks tähtsündmusi saab siiski teoks ja nii on ka kauplema tulijad täna ööseks arvutite taga valmis, et mitte registreerimist maha magada.


 

Kauplejate registreerimine algab 1. veebruaril ja see tähendab, et ka peakorraldajal tuleb hilisel õhtutunnil arvutiekraani ette istuda. Varasemate aastate kogemused on juba näidanud, et nimekiri läheb lukku mõnekümne minutiga ja laadakauplejate jaoks on 1. veebruar sama tähtis kuupäev kui tuludeklaratsioonide esitajatele, kes võimalikult kiiresti oma andmeid maksu- ja tolliametile saata üritavad.

„Kui ma öösel lund ei pea kühveldama, siis istun arvuti taga jah,” ütleb Türi aianduse ja mesinduse seltsi juht Pille Marrandi, kelle sõnul on kauplejad telefonitsi ja meilitsi laadakorralduse kohta uurinud juba alates eelmisest nädalast. Laadal kaubelda soovijad alustavad kõik ühelt stardipositsioonilt, see tähendab, et eelmisel kahel aastal registreerunud kauplejatel võrreldes teistega mingeid eeliseid pole. „Eks me vanade olijate puhul muidugi katsume arvestada näiteks kohavalikut, aga registreerimisel mingeid eelnevaid broneeringuid või taolist pole ja kõik peavad ennast uuesti registreerima,” märkis Marrandi. Kauplejaid mahub laadaplatsile 700 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles