EOK tutvustab Pekingi olümpiat kampaaniaga „Julge suurelt unistada“

Järva Teataja
Copy
Foto: EOK

Juba sel reedel, 4. veebruaril avatakse Pekingis XXIV taliolümpiamängud. Selle teadvustamiseks alustab Eesti Olümpiakomitee 31. jaanuaril PEKING 2022 kampaaniaga „Julge suurelt unistada“. Kampaaniat saab näha JCDecaux välireklaami pindadel üle Eesti kuni 22. veebruarini.

Kampaania keskendub nelja Eesti olümpiasportlase – freestyle-suusataja Kelly Sildaru, kahevõistleja Kristjan Ilvese, laskesuusataja Tuuli Tomingase ja kiiruisutaja Marten Liivi lapsepõlveunistuse täitumisele.

„Meie tänased olümpiasportlased, Team Estonia liikmed, on eeskujuks noortele sportlastele ja mitte ainult. Nii spordis kui ka teistes eluvaldkondades võiksid eesmärgid olla suured ja seda EOK Pekingi kampaania „Julge suurelt unistada“ ka rõhutab. Nende sportlaste suur unistus, kes esindavad Eestit Pekingi taliolümpial, on täitunud ja usume, et see motiveerib paljusid teisigi unistama suurelt ja töötama oma eesmärkide nimel,“ selgitas EOK turundusjuht Margus Kiiver.

Sportlased meenutasid ka oma olümpiamälestusi. Juba kolmeaastaselt isa Andruse käekõrval trenni siirdunud kahevõistleja Kristjan Ilves mäletab selgelt 2006. aasta Torino taliolümpiamänge. „Mäletan hästi, et meil oli koolis tund ja klassijuhataja kõrval mängis raadio. Tunni ajal kuulasid kõik Kristina Šmiguni 10 km klassikasõitu. See oli vägev emotsioon!“ ütles Ilves.

Ka oma debüütolümpiale minev Tuuli Tomingas rõhutas Kristina Šmiguni olümpiavõitude tähtsust. „Mulle on meelde jäänud mitte see, mida mina nägin, vaid pigem need emotsioonid, mida vanemad kogesid kui Kristina Šmigun olümpiakulla võitis. See oli väga ilus!“

Millal hakkasid sportlased aga olümpiast unistama? Marten Liiv ja Kelly Sildaru sõnul just siis, kui nad oma ala 2014. aasta Sotši olümpiamängudel televiisorist jälgisid. „Siis olin juba natuke vanem, 12-aastane, ja mulle pakkus rohkem huvi, mis seal olümpial toimub,“ ütles 19-aastane Sildaru. „Just pärast Sotši olümpiamänge tekkis minus soov saada olümpiasportlaseks ning asusin selle nimel tööd tegema,“ lisas Liiv.

XXIV taliolümpiamängud peetakse Hiina pealinnas Pekingis 4. veebruarist 20. veebruarini. Eesti koondist esindab 26 sportlast, koondis kannab Crafti võistlusriideid ning Salomoni vabaajariideid. Eesti koondise koosseisust, ajakavast ja tulemustest saab ülevaate erilehel https://www.eok.ee/peking-2022 ning EOK sotsiaalmeediakanalite vahendusel Facebookis „Olen Olümpiafänn“ ja Instagramis „team.estonia“. Olümpiamänge saab jälgida Kanal 2, DUO5, DUO 7 vahendusel, portaalis Postimees.ee ning olümpiajutte saab kuulata raadios Kuku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles