Orienteerumisaasta sai suurepärase alguse

Järva Teataja
Copy
Anett Liisa Parts tavarajal.
Anett Liisa Parts tavarajal. Foto: Edit Madalik

Tänavuse aasta esimesed orienteerumismeistrid selgitati suusaorienteerumise lühi- ja tavarajal Kääriku ümbruse maastikel. Võistlusteks oli taas sisse sõidetud eelmise aasta maailmameistrivõistluste suusaradade võrk, mis pakkus osalejaile paraja väljakutse.

Klubi üks eestvedaja Paul Poopuu ütles, et Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujad avasid orienteerumisaasta suurepäraselt ja esmakordselt õnnestus Eesti meistrivõistlustelt koju tuua klubide arvestuses enim medaleid.

„Võistlusolud olid erinevatel päevadel täiesti erinevad. Avapäeval sõideti lühiraja võistlus suhteliselt jäistel ja kiiretel radadel ning suurepärastes ilmaoludes. Seevastu pühapäevane tavaraja võistluseks seadis öine tuisk ja sadanud märg lumi korraldajate ette raske ülesande kinnituisanud suusarajad võistluse stardiks uuesti lahti sõita ja märjad lume- ning ilmaolud kestsid kogu võistluspäeva,” kirjeldas ta. „Väga heas hoos olid seekord meie noorvõistlejad, kus medalivõitjaid jagus pea kõigisse vanusklassidesse. Seda suuresti tänu Põhja-Järvamaa suusanoortele, kes sageli ka orienteerumisradadel harjutamas on ning nüüd talvistes oludes oma suusa- ja orienteerumisoskusi edukalt ühendada suutsid. Kahekordseteks Eesti meistriteks suutsid end sõita Maanus Udam noormeeste M16 vanuseklassis ja Anett Liisa Parts, kes lühirajal saavutas võidu endast vanemate N16 vanuseklassis ja tavarajal võidutses kindlalt omaealiste N14 vanuseklassi tüdrukute seas. Mõlemad noored kandideerivad ka Eesti koondisse noorte Euroopa meistrivõistlustele Soomes.”

Noormeeste M16 klassis saavutati mõlemal distantsil koguni kaksikvõit, kuna head stabiilsed sooritused teinud Raiko Alliksaar sõitis mõlemal päeval välja paremuselt teise lõpuaja. „Selles klassis polnud kaugel ka kolmikvõit, sest tavaraja võistluses saavutas Kerto Kaasiku tasavägises võistluses neljanda koha,” sõnas Poopuu.

Kaksikvõite jagus veelgi. Tüdrukute N14 klassi lühirajal võitis 19 tüdruku konkurentsis kulla Anna Mia Atonen. Talle järgnes oma esimese meistrivõistluste medalivõiduga Kaisa Kallas. Sama vanusklassi tavarajal võitis Anna Mia hõbeda Anett Liisa Partsi järel ja Kaisa Kallas pidi seekord rahulduma neljanda kohaga. Neidude N16 kassis võitis mõlemal päeval pronksmedali Anna-Liisa Leiten. Meesjuunioride M20 klassis võitis Artur Soo tavarajal hõbemedali ja lühirajal pronksi.

Noortele ei jäänud palju alla ka meie seeniorid. Kahekordseks Eesti meistriks krooniti meeste M35 vanuseklassis Kaarel Kallas. Siiri Poopuu võitis naiste N60 vanuseklassis tavarajal kuldmedali ja lühirajal hõbemedali. Ilmar Udam tuli meeste M45 klassis omaealiste meistriks lühirajal ja võitis pronksmedali tavarajal.

Juba paari nädala pärast selguvad Padisel suusaorienteerumise Eesti meistrid sprindis ja sprinditeates ning Paul Poopuu lootis, et vast sekkuvad sealgi JOKA orienteerujad medaliheitlusse. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles