Sissemurdmiste arv on tõusuteel?

Järva Teataja
Copy
Sissemurdmine. Pilt on illustratiivne.
Sissemurdmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Möödunud nädalal üritasid vargad sisse tungida era- ja äripindadele Tallinnas, Türisalus, Ida-Virumaal ja paljudes teistes kohtades. Mitmendat nädalat ründavad vargad kauplusi.

“Kui alles eelmisel nädala murti sisse kahte kauplusesse Lääne-Virumaal, siis nüüd langesid kurjategijate ohvriks Ida-Virumaa kauplused Lohusuu alevikus ja Lüganuse vallas. Tänu turvasüsteemidele suuri kahjusid küll esialgsetel andmetel pole, kuid uksed ja lukud on rikutud,” ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Politsei on kinni pidanud kaks inimest, keda on alust kahtlustada kauplustesse sissemurdmistes Ida-Virumaal, Jõgevamaal ja Lääne-Virumaal. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti kahtlustatavad vahi alla.

Türisalus tuli ühest eramust sissetungihäire, millele reageerinud patrullekipaaž nägi kohale jõudes, et maja taga uksel on murdmisjäljed, lume peal on värsked jalajäljed ja ukseliistu tükid. Uks oli endiselt lukus. Seega hirmutas häiresignaal ja patrullekipaaž oma tulekuga kurjategijad ära.

“Lasnamäel toimus sissemurdmine ehitusjärgus korterelamusse. Keegi oli tellingute vahelt liikunud hoovipoolse ukseni ja tabaluku eemaldanud ning kaasa võtnud. Kahjude ärahoidmiseks soovitame inimestel paigaldada korralikud lukud ja turvasüsteemid,” lisas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles