Rahvajooksu korraldusmeeskonna eesotsast leiame endise vallavanema

Järva Teataja
Copy
Paide-Türi Rahvajooks.
Paide-Türi Rahvajooks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

​Sel sügisel toimub Viking Window Paide-Türi rahvajooks 40. korda. Juubelihõngulise linnajooksu korraldajad loodavad rajale meelitada vähemalt 4000 osalejat.

Tänavu juhib korraldusmeeskonda Arto Saar, kes on võistlusega seotud olnud juba mitmeid aastaid nii korraldaja kui ka osalejana.

Endine Järva-Jaani ja Järva vallavanem Arto Saar.
Endine Järva-Jaani ja Järva vallavanem Arto Saar. Foto: Dmitri Kotjuh

Saare sõnul ta suuri muudatusi võistluskorralduses teha ei plaani, ent üllatusi tuleb juubelijooksul kindlasti. „Uut ratast me leiutama ei hakka, tugev meeskond on olemas, kellega on varasemast hea koostöökogemus olemas. Tähistame jooksu juubelit väärikalt ja kindlasti ootab võistlejaid ka hulk üllatusi. Nii et kõik spordisõbrad, kes liikumisest lugu peavad, 25. september tuleb suurelt kalendrisse kirja panna,“ ütles Saar. „Plaanime osalejate arvuks vähemalt 4000 jooksjat, mis oleks vääriline number 40. korda toimuvale legendaarsele rahvajooksule.“

Rahvajooksule registreerimine on alanud. Kuni 14. veebruarini on osalustasud soodushinnaga.

Kui eelmisel aastal oli suurvõistluse start erandkorras Paide linnastaadionil ning lastejooksud peeti koolide ja lasteaedade juures, saab tänavune jooks stardi taas Paide muusika- ja teatrimaja eest ning lastejooksud toimuvad traditsiooniliselt Paide kesklinnas ja Türi staadionil.

40. Viking Window Paide-Türi rahvajooks toimub 25. septembril. Põhidistants Paidest Türile on 13,5 km, Türi linnajooks 5 km.

Võistlus toimub RIMI linnajooksude sarja raames ning on selle eelviimane, seitsmes etapp.

Rahvajooksu suursponsor on Viking Window AS. Võistlust korraldab MTÜ Paide-Türi Rahvajooks. Esimene kahe linna vaheline jooksuvõistlus toimus 1982. aastal.

40. rahvajooksu juhend ja registreerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles