Eelektritoetused ulatuvad üle tuhande euro

Eva Klaas
, reporter
Copy
Foto: Remo Tõnismäe

Kui Türi ja Järva valla elanikud esitasid jaanuaris energia hinnatõusu hüvituse taotlusi üsna agaralt, siis Paide linnavalitsusele laekus neid vähem, kui oli oodata. Kuigi riigi määruse järgi on aega taotlusi menetleda kuni 35 päeva, teevad omavalitsuste sotsiaaltöötajad kõik selleks, et neid võimalikult kiiresti üle vaadata. Väljamakstud summad ulatuvad kümnest eurost üle tuhande euroni.

Kõik Järvamaa omavalitsused alustasid hüvitustaotluste vastuvõttu 10. jaanuaril. Türi vallavalitsusele on esitatud taotlusi kõige aktiivsemalt: 31. jaanuari seisuga 480, neist 293 ehk üle 60 protsendi elektroonselt. 252 taotlust oli jaanuari lõpuks ka juba menetletud. «Inimestele oleme välja maksnud ligi 45 400 eurot, keskmine väljamakstud summa on 180, väikseim 10,12 ja suurim 963,52 eurot,» ütles Türi valla innovatsiooni ja sotsiaalabi valdkonnajuht Kati Nõlvak.

Nõlvak sõnas, et jaanuaris sai vallavalitsus riigi esimese ettemaksuna eraldatud rahaga toetuste väljamaksmisel nibin-nabin hakkama. Veebruari alguses eraldas rahandusministeerium lisaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles