Teater pälvis suure tunnustuse

Eva Klaas
, reporter
Copy
President Alar Kariselt võtsid tunnustuse vastu Paide teatrist Jan Teevet, Harri Ausmaa ja Maria Paiste.
President Alar Kariselt võtsid tunnustuse vastu Paide teatrist Jan Teevet, Harri Ausmaa ja Maria Paiste. Foto: Konstantin Sednev/Postimees

Kolmapäeval kuulutati välja kodanikuühiskonna aasta tegijad ja aasta vabatahtlikud. Aasta teoks tunnistati Paide teatri aktsioonide sari «Paide 3000».

«Kogu Eesti elu keerleb Tallinna ja Tartu ümber. Vale! Eestimaa südames asub arvamusfestivalilt alguse saanud Paide teater, kes on võtnud ette aktsioonide sarja, mille keskmes on kogukond ja selle tulevik. Muuhulgas korraldati mullu 33 arvamusliidri kõnest koosnenud mõtiskluste sari ning alguse sai tavakodanikud linnajuhtide sussidesse asetav varivolikogu. Paide teater pole seega ainult teater, vaid kogukonna kokkutooja ja võimestaja,» on kirjas kõrge tunnustuse pälvinu iseloomustuses.

Paide teater kutsus ellu projekti «Paide 3000» eelmise aasta veebruaris. See kaardistab ühe linna (ja ühe kogukonna) elu 21. sajandil, uurib tulevikustsenaariume ja küsib, mis on või võiks olla kunsti (ja kunstniku) roll selle kõige keskel. Ühes Paide inimeste, teadlaste, poliitikute, kodanikuühiskonna aktivistide, urbanistide, disainerite, arhitektide, kunstnike ja paljude teistega otsib Paide teater võimalusi, et äratada ellu ühe linna – Paide kujutlusvõime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles