Nädalavahetus toob Tehvandile noorte suusaparemiku

Järva Teataja
Copy
Swedbank - Hawaii Expressi noorte suusasari, III etapp, klassika Kangrumäel
Swedbank - Hawaii Expressi noorte suusasari, III etapp, klassika Kangrumäel Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eeloleval nädalavahetusel on Tehvandi Spordikeskus noorte suusatajate päralt. Laupäeval toimub Alexela noorte suusasarja 2022 kolmas etapp ja pühapäeval Eesti Noorte Meistrivõistluste teine etapp.

„Ehkki suusasõprade pilgud on suunatud Pekingi taliolümpiamängudele, tehakse talisporti jätkuvalt ka mujal. Nii Alexela noortesarja kui ka Eesti Noorte Meistrivõistluste varasemad etapid on olnud väga populaarsed, mistõttu ootame suurt osavõttu ka sel nädalavahetusel,“ ütles Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk.

Laupäeval, Alexela noorte suusarja kolmandal etapil toimuvad eraldistardist klassikasõidud kaheksas eri vanuseklassis. Kõige nooremate distantsi pikkus on 1 kilomeeter ja kõige vanematel 10 kilomeetrit. Varasematest etappidest Haanjas ja Valgehobusemäel on kummastki osa võtnud ligikaudu 400 noort suusatajat.

Pühapäeval toimub Eesti Noorte Meistrivõistluste teine etapp, kus võetakse mõõtu vabatehnika eraldistardist sõidus. Noored võistlevad kahes vanuseklassis distantsidel 5-10 kilomeetrit.

Stardinimekirjaga saab tutvuda Suusaliidu kodulehel.

Võistlus algab laupäeval kell 10:30 ja pühapäeval kell 10:00 hommikul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles