Minister tegi ettepaneku kaotada kella 23 piirang

Järva Teataja
Copy
Naised ööklubis. Pilt on illustratiivne.
Naised ööklubis. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt tegi täna valitsuses ettepaneku kaotada senine avalikes siseruumides kehtiv liikumispiirang ajavahemikus 23.00-06.00. Valitsus teeb otsuse pärast Teadusnõukoja arvamuse saamist uue nädala teisipäeval.

„COVID-kontrollimeetmete leevendamises ei ole küsimus kas, vaid millal. Olen tihedas dialoogis külalislahkussektori esindajatega ja ettevõtjatel on selge soov ürituste kellaajapiirang kaotada. Paraku ei ole viirusleviku olukorda arvestades alati olnud võimalik kõiki sektori ettepanekuid arvesse võtta. Praegu on aga üha selgem, et nakatumise tempole kella 23 piirang märkimisväärset mõju ei avalda ning inimesed leiavad sellele vaatamata võimalusi meelelahutuseks, kas tööruumides või kodustes tingimustes. Täna kannatavad selle piirangu tõttu eelkõige seaduskuulekad ja vastutustundlikumad ettevõtted, kes seni piirangutest kinni on pidanud,“ selgitas Sutt.

Valitsus otsustas, et arutab ettepanekut uue nädala teisipäevasel kabinetinõupidamisel pärast Teadusnõukoja hinnangu saamist ja teeb seejärel otsuse täpse kuupäeva suhtes, millal kellaaja piirang kaotada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles