Sotsiaaldemokraadid valivad uue esimehe

Järva Teataja
Copy
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Helen Purge

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia suures saalis on laupäeval koos Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu, kus sotsiaaldemokraadid valivad endale uue esimehe. Üldkogu teeb valiku Riina Sikkuti ja Lauri Läänemetsa vahel, kes mõlemad teatasid eelmise aasta lõpus, et kandideerivad erakonna juhiks.

Sotsiaaldemokraatide seekordne üldkogu toimub jätkuva koroonakriisi tõttu erandlikes oludes – need delegaadid, kes ei saa või ei riski kohale tulla, saavad üldkogul osaleda Zoomi vahendusel ja ühtlasi elektrooniliselt hääletada. E-hääletamine, mille puhul kasutatakse Citizen OS kaasamisplatvormi, toimub samaaegselt EMTA majas toimuvate hääletustega. Lisaks esimehele valib üldkogu Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ka uued aseesimehed ja uue juhatuse.

5. veebruaril kell 11 algava üldkogu juhatab sisse senise esimehe Indrek Saare ametiaega kokkuvõttev kõne. Üle kahe ja poole aasta sotsiaaldemokraatide eesotsas seisnud Saar teatas sügisel, et ei kandideeri enam esimeheks. Seejärel astuvad erakonnakaaslaste ette esimeheks pürgivad Sikkut ja Läänemets. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna uue liidri nimi selgub eeldatavasti kella 12.45 ja 13 vahel.

Üldkogu jätkub uue peasekretäri kinnitamise, aseesimeeste ja erakonna teiste juhtorganite valimiste, aruandekõnede ning sõnavõttudega. Üldkogu lõpeb õhtul kella kuue paiku. Viimaseks päevakorrapunktiks on uue esimehe kõne.

Maksimaalse turvalisuse tagamiseks tehakse kõigile üldkogule tulijatele kiirtest. Samuti küsitakse delegaatidelt COVIDi tõendit või tõendit hiljutise koroona läbipõdemise kohta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles