PILDID JA VIDEO ⟩ Saun, toidulaud ja motoriseeritud saanisõit: Motoklubi premeeris lumelinna ehitajaid kõikvõimaliku luksusega

Järva Teataja
Copy

Kuigi Türi motoklubi Alempois on mitteliikmetele tuntud pigem suvise motopeo ja sellele eelneva paraadi tõttu, siis aegajalt saavad klubilised hakkama ka taliürituste organiseerimisega.

Mäletatavasti oli näiteks kolm aastat tagasi Kihli motokeskuses motoklubiliste talvine rajapäev, kusjuures sõitude vaheajal sai tutvust teha erinevate ekstreemsustega nagu jääauk, ja nende kõrval ka mugavuste, nagu soe saun ja kümblustünn.

Täna toimus Alempoisi Türil asuva klubimaja hoovis aga lumelinna ehitamine. Oli päevajuht, oli suur hunnik lund, olid värvid ja labidad, küpsetati šašlõkki, maiustati jäätisega, sai uudistada klubimaja ja vajadusel võtta saunas leiligi. Julgemaid ootas külgkorviga mootorratas, selle taha kinnitanud lumesahk ja ring ümber klubimaja. Kõik huvilised olid oodatud.

Motoklubi Alempois president Martin Kruus tunnistas, talviseid ettevõtmisi on nad tõesti ka varem teinud, kuid see oli neil esimene kord klubi egiidi all lumelinna ehitada. “Et mootorrattaga sõitmist on talvel vähem, kuid motoklubi ei ole ju ainult tsiklimehed, oli meie eesmärgiks korraldada peredele üks ühisüritus ning anda lastele tegevust,” selgitas ta.

Algselt kuulutati lumelinna ehitamiseks välja kolmetunnine ajavahemik, kuid Kruus kinnitas, et nad on paindlikud ehk seni kuniks ehitajaid jagub, ettevõtmine ka toimub.

Suurematest skulptuuridest valmis ettenähtud ajal motoklubi hoovile külgkorviga mootorratas ja taies, mille pealkirjaks võiks olla “(Lume)kindlus ja neli kuningat”.

Suur lumehunnik transporditi klubimaja hoovi rekadega. Kruus täpsustas, et sõprade abiga tõid nad hoovi kaheksa koormatäit lund. “Teised tahavad lumest lahti saada, meie toome juurde,” naeris ta ise. “Et lund jäi päris palju ka järele, siis võibolla jätkame lumelinna ehitamisega ka järgmisel nädalavahetusel.”

Kokkuvõtteid tehes selgus, et lumelinna tuli ehitama oma paarkümmend inimest.

Motoklubi Alempois loodi 2005. aastal ning hetkel kuulub sinna 12 liiget.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles