Vibulaskurid näitasid end Ameerikas heast küljest

Järva Teataja
Copy
Meeri-Marita Paas (vasakul).
Meeri-Marita Paas (vasakul). Foto: Erakogu

Eelmisel laupäeval toimusid Ameerika Ühendriikides Las Vegases vibulaskmise sise maailmakarika etapi finaal kuhu pääseb igast võistlusklassist 16 paremat laskurit.

Esmakordselt oli Eesti esindatud nelja sportlasega. Plokkvibu meeste arvestuses jõudis 16 parema sekka Robin Jäätma ning plokkvibu naiste arvestuses Meeri-Marita Paas, Lisell Jäätma ja Maris Tetsmann.

Robin Jäätma näitas suurepärast laskmist, kuid meeste plokkvibu konkurents on karm ning nii tuli 1/4 matši tunnistada prantslase paremust, kes ka hiljem üldvõidu võttis. Robin saavutas aga kõrge viienda koha.

Lisell Jäätma ja Maris Tetsmann lõpetasid võistluse tubli üheksanda kohaga.

Meeri-Marita Paas võitles end kuldmedali matšini välja, kusjuures teel sinna tuli võita palju nimekaid vastaseid. Kõige kõvem neist oli poolfinaalis vastu tulnud maailma teine number Tanja Gellenthien. Duell oli väga tasavägine, sest matš lõppes viigiga ja kasutusele tuli võtta lisanool. Meeri-Marita näitas kindlat kätt ja tema nool oli tsentrile lähemal sellega tasuks ka kudmedali matš.

Finaalis oli vastaseks sloveenlanna Toja Ellison. Suurel väljakul lastud duell oli samuti tasavägine kuid Meeri-Marita pidi kahjuks vastase kahepunktilist paremust tunnistama. Sellega poolest võitis Meeri-Marita Paas hõbemedali.

„Kullamatš tuli üsnagi ootamatult,” kommenteeris asjaosaline ise. „Las Vegase võistlus on Eestiga võrreldes hoopis teine asi. Ühtlasi toimub Maailmakarika finaaliga samal ajal Ameerika Ühendriikide suurim kommertsvõistlus, kus osaleb üle 3000 laskja.” (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles