Mängufilm, mille peaossa pürgisid kümned Järvamaa lapsed, esilinastub 29. aprillil

Urmas Glase
Copy
Paari kuu pärast esilinastuvas mängufilmis Tagurpidi Torn on peaosas viis last.
Paari kuu pärast esilinastuvas mängufilmis Tagurpidi Torn on peaosas viis last. Foto: Kalle Veesaar

Aprilli lõpul kinodesse jõudev eesti põnevik "Tagurpidi torn" tõmbas saladuseloori oma filmi peategelastelt ning tegi avalikuks sõpruskonna viis liiget, kelle fantaasiamängudest kogu lugu alguse saab. Üks peaosaline, Väätsa poiss Kimi Reiko Pilipenko, valiti 800 kandidaadi hulgast.

Filmid, mille peaosades on lapsed, on režissöör Jaak Kilmi jaoks huvitava temaatikaga väljakutse, kuna tema arvates laste teemad ei pea ilmtingimata olema kuidagi pehmed. “Probleemid, mis täiskasvanule on enesestmõistetavad, võivad lapse jaoks olla traagiliselt lahendamatud,” ütleb filmi režissöör Jaak Kilmi. Just selliste küsimustega seisavad silmitsi “Tagurpidi torni” peategelased.

Kamba noorim liige Siim (Kimi Reiko Pilipenko) on filmitegijate hinnangul algselt pigem sõpruskonna üks tagasihoidlikumaid tegelasi. Laste mängudes on tal alati oma roll, kuid järk järgult tulevad väikeses poisis ilmsiks teistsugused iseloomujooned. Kalk isa, kes poega hirmu all hoiab, kujundab paraku ka lapse loomuse. Üks asi on Siimu meelest kindel – täiskasvanuid ei saa iial usaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles