Laulu- ja tantsupeole püüdlevad kümned kollektiivid

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Laulu- ja tantsupeo sotsiaalmeedia leht tuletas osaleda soovijatele juba mõnda aega meelde, et kirjapanek läheneb lõpule. Üleskutseid ilmestasid fotod, mis on tehtud mõni aasta tagasi peol käinud lauljatest-tantsijatest. Ühel fotol oli tabatud tantsuhoos Väätsa neiduderühma Ilodus tantsijaid.
Laulu- ja tantsupeo sotsiaalmeedia leht tuletas osaleda soovijatele juba mõnda aega meelde, et kirjapanek läheneb lõpule. Üleskutseid ilmestasid fotod, mis on tehtud mõni aasta tagasi peol käinud lauljatest-tantsijatest. Ühel fotol oli tabatud tantsuhoos Väätsa neiduderühma Ilodus tantsijaid. Foto: Aivar Pihelgas

Jaanuari viimase päevani oli noorte taidluskollektiividel võimalus panna end kirja tuleval aastal Tallinnas peetavale XIII noorte laulu- ja tantsupeole «Püha on maa». Järvamaal kasutas seda võimalust 77 kollektiivi.

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weide­baum edastas, et Järvamaalt registreerus laulupeole 28 kollektiivi, sealhulgas arvukaimate liikidena üheksa mudilaskoori ja kaheksa lastekoori.

Tantsupeole pani end kirja 44 Järvamaa kollektiivi, nende hulgas arvukaimate liikidena üheksa pererühma ja kaheksa V-VI klasside segarühma. Rahvamuusikapeole pani end kirja viis kooslust, nende hulgas on esindatud kolm näppepillide koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles