Peaasi.ee kutsub: mõõda oma töötajate emotsionaalset enesetunnet ja turguta neid vaimse tervise vitamiinikuuriga

Järva Teataja
Copy
Tööstress.
Tööstress. Foto: Liis Treimann/Postimees

​8. veebuarist kuni 21. veebruarini on kõigil organisatsioonidel võimalik registreeruda emotsionaalse enesetunde küsitluses osalema. Emotsionaalse enesetunde mõõtmine töökohal annab väärtusliku ülevaate vaimse tervise olukorrast. See võimaldab luua või täiendada strateegiaid ja tegevuskavasid vaimse tervise toetamiseks töökohal ning otsustada, kas enam on vaja rõhku panna enesehoiule, lähedaste ja kolleegide toele või professionaalse abi võimaldamisele.

2021. aastal osales Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikampaania vältel toimunud emotsionaalse enesetunde testimises 200 ettevõttet. Selle käigus said ülevaate oma emotsionaalsest enesetundest ligi 8000 töötajat.

Küsitluse tulemustest ilmnes, sarnaselt teiste Eestis kogutud andmetega, et märkimisväärsel osal inimestest olid vaimselt keerulised ajad. Vastanute hulgas oli depressiooni tunnuseid 33%, üldistunud ärevuse tunnuseid 35%, sotsiaalärevuse tunnuseid 21% ning uneprobleemide tunnuseid 38% vastanuist.

Emotsionaalse enesetunde mõõtmine käib ka sel aastal käsikäes vaimse tervise vitamiini kampaaniaga, mis keskendub vaimse tervise tugevdamisele. “Küllap on igaüks kokku puutunud kõrgema stressitasemega elamise tagajärgedega. Teada on ka see, ravijärjekorrad vaimse tervise abi saamiseks on liiga pikad. Need on tõsised ja sügavad murekohad, mis vajavad pikaajalisi ja suuri muutuseid, mis omakorda nõuavad aga aega,” sõnas Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

“Vaimse tervise kriisis on oluline aga inimeste toetamine juba täna. See ei pea alati olema väga keeruline või kulukas ettevõtmine. Tähtis on valmisolek vaimse tervise teemaga töökohal igapäevaselt tegeleda. Meile seni jagatud parimatest praktikatest on jäänud kõlama eeskuju näitamine ja vaimse tervise teemade käsitlemine näiteks iganädalastel meeskonnakoosolekutel,“ ütles Oidermaa ja lisas, et just seetõttu pakutakse emotsionaalse enesetunde mõõtmist käsikäes vaimse tervise vitamiinikuuriga. Viimane neist annab lihtsate ning igapäevaste nippidega võimaluse vaimse tervise tasakaalu hoidmiseks ja toetamiseks.

Registreeri oma organisatsioon emotsionaalse enesetunde küsitlusele siin!

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 Aasta tervisesõbra tiitli ning Presidendi Sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus sai MTÜ Peaasjad Kodanikuühiskonna Aasta tegija 2020 - Aasta vabaühenduse tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles