Türil tuleb ägeda formaadiga jooksuvõistlus

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Jooksusarjale on oodatud igas eas jooksusõbrad.
Jooksusarjale on oodatud igas eas jooksusõbrad. Foto: Türi Maraton/Facebook

Sel aastal lükkab MTÜ Türi tervisejooksud käima uue jooksusarja Türi maraton, kus iga läbitud jooksuetapiga kogutakse kilomeetreid maratonidistantsi läbimiseks. 

Jooksusarja üks korraldajaid Vadim Gritšenko ütles, et teevad Türi jooksusõpradega võistlussarja selleks, et mitmekesistada Järvamaa jooksuvõistluseid ning tuua maakonda uue formaadiga spordisündmus. "Tegemist on kuuest etapist koosneva üritusega, mille käigus põhiklass läbib maratoni (42,195 km) ja teised vanuseklassid eale vastavalt poolmaratoni 21, 10 ja 6 kilomeetrit," selgitas ta.

Gritsenko lisas, et jooksud toimuvad Türil Tolli metsa maastikul, Türi - Alliku kergliiklusteel ja linna staadionil. Üritusel on palju vanuseklasse ja parimad saavad auhinnaks erilise kujundusega jooksumedalid.

Esimene Türi maratoni osavõistlus stardib 20. aprillil kell 18. Gritšenko sõnul saavadki võistlused toimuma kolmapäeviti ning alati samal kellaajal, et tööinimesed jõuaks ka mugavalt starti.

Türi Maratoni etapid ja vanuseklasside jooksumaad.
Türi Maratoni etapid ja vanuseklasside jooksumaad. Foto: Türi Maraton/Facebook

Lisaks maratoni läbimiseks vajalikele kilomeetritele, koguvad osalejad ka punkte saavutatud koha eest oma vanuseklassis, mis aitab sarja lõpus välja selgitada üldise paremusjärjestuse. "Seega on ühtviis tähtsad nii distantsi läbimine kui ka selleks kuluv aeg," märkis Gritšenko. Kõik sõltub muidugi eesmärkidest. Paljudele on proovikivi juba ainuüksi maratoni kokku andvate kilomeetrite läbi jooksmine hoolimata selleks kuluvast ajast. Kes aga jaksab ja tahab, saab joosta võidu nimel. 

Jooksusarjale saab osata ka hooajapileti, mis tagab võimaluse osaleda kõigil kuuel etapil. "Kõigi hooajapileti ostjate vahel loositakse välja auhindu ja nad saavad omale ka võistluste ainulaadse särgi," sõnas Gritšenko. Mudilased, kes on sündinud 2015. aastal või hiljem, saavad võistelda tasuta.

Korraldajad ootavad rohket osavõttu ning innustavad jooksusõpru juba aegsasti vormi võistlusteks valmis sättima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles