Müüjate haigestumised kaupluseid ei sulge

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Maksimarketi müüjad on maskide ja visiiride kandmisega näidanud kogu aeg head eeskuju. See on aidanud kaupluses ära hoida ka suuremad haigestumislained.
Paide Maksimarketi müüjad on maskide ja visiiride kandmisega näidanud kogu aeg head eeskuju. See on aidanud kaupluses ära hoida ka suuremad haigestumislained. Foto: Dmitri Kotjuh

Olukorras, kus iga päev lisandub Järvamaale sadu koroonapositiivseid, on toidukaupluste juhatajad ärevil, sest kui korraga peaks haigestuma suur hulk töötajaid, pole asendusi lihtne leida.

Järvamaa suurima toidukaupluse Coop Maksimarketi juhataja Tiiu Lunts ütles, et koroonalainest pole ka nemad päris pääsenud, kuid nende õnneks pole töötajad haiguse tõttu koju jäänud korraga. "Meil on läinud nii, et oleme oma jõududega saanud asendajad leida ning pole pidanud teeninduskvaliteedis järeleandmisi tegema," lausus ta.

Lunts märkis, et need, kes on olnud terved, on küll viimasel ajal rohkem töötunde saanud, kuid suhtumine on olnud mõistev ja kolleege toetav. "Päris hullu olukorda pole me sattunud seetõttu, et majas pole tekkinud koroonakollet. Nakatumised on tulnud väljastpoolt tööd ning need on enamasti avastatud enne kui töökaaslastega kokku on puututud. Püüame kaupluse tööd korraldada hajutatult, et lähikontakte oleks vähem ning inimesi teenindades kannavad müüjad kaitsevahendeid nagu nõuame oma ostjateltki," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles