Järvamaa noored osalesid õpilasfirmade laadal Tallinnas

Järva Teataja
Copy
Õpilasfirmade laat kolm aastat tagasi
Õpilasfirmade laat kolm aastat tagasi Foto: Virumaa Teataja

Junior Achievement Eesti kutsus kõiki osa saama Õpilasfirmade suurüritusest, mis toimus nädalavahetusel Rocca al Mare keskuses ja Kristiine Keskuses. Laadal osales kokku üle 300 Õpilasfirma, nende seas paar firmat ka Järvamaalt. 

Järvamaa õpilasfirmad olid väljas Kristiine keskusest laupäeva.

Maakonda esindasid Õpilasfirma E.M.E. Leek Türi Ühisgümnaasiumist, kes toodavad imelisi küünlaid ja Õpilasfirma Üllatus Aravete Keskkoolist, kelle käest saab soetada isikupäraseid heegeldatud mänguasju.

Õpilasfirma E.M.E. Leek liikmed Elerin Aesma, Eliise Kerro ja Maris Song kommenteerisid, et pealinna laada ees oli neil hirm suur, kohal olles nägid nad seda, et inimesed on sõbralikud ja astuvad kiiresti ligi. "Jalad on väsimusest nõrgad, kuid nägu naerul.“

Õpilasfirma Üllatus liikmed Eliise, Emma ja Tony Tuisk tunnistasid, et laadast jäi üldiselt väga positiivne mulje. "Inimeste tähelepanu saamine oli kindlasti mugavustsoonist välja astumine, kuid see on kogemus mida hindame. Üks toredamaid hetki oli vast teiste õpilasfirmadega suhtlemine ja nendega kogemuste jagamine.”

Sel õppeaastal tegutsevad veel Järvamaal kaks Minifirmat. Minifirma EHEPÄRL Väätsa Põhikoolist ja Minifirma Kalmistud korda Paide Hillar Hanssoo põhikoolist.

Järvamaa õpilasfirmade osalemist laadal toetab Järvamaa Omavalitsuste Liit, Haridus- ja Noorteamet ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles