PZU: autoabi vajadus suureneb, varasemast enam tuleb autosid lumest välja sikutada

Järva Teataja
Copy
Teiste ametite seas pakutakse Pärnumaal tööd ka puksiirijuhile.
 
Teiste ametite seas pakutakse Pärnumaal tööd ka puksiirijuhile.  Foto: Marko Saarm

Läinud aastal tegid PZU Kindlustuse kaskokliendid autoabi väljakutseid 44 protsenti rohkem kui 2020. aastal. Hättasattunud autod vajasid kõige rohkem pukseerimist ja tehnilist abi, millele järgnesid käivitus- ning rehviabi. Aasta alguses on oma nägu näidanud lumerohke talv, nii et varasemast tunduvalt rohkem autosid ei saa omal jõul hangest liikuma, teatas PZU.

Tehnilised rikked kõrvaldab autoabi kohapeal või siis pukseerib sõiduki kontrolliks või remondiks lähimasse teenindusse – neid juhtumeid oli PZU-l mullu 51 protsenti rohkem. Käivitusabi kõrghooaeg on arusaadavalt külmemate ilmadega, kuid katkise rehviga jäädakse hätta sisuliselt läbi aasta, talvel küll vähem.

 

„Mullu tuli autosid varasemast rohkem lumest või liivast välja aidata – kuigi juhtumite koguarv jäi 140 juurde, siis selliseid autoabi väljakutseid oli mullusega võrreldes ligi seitse korda rohkem. Põhiliselt andsid tööd lumme kinnijäämised ning praegune talv on toonud kaasa eriti palju abivajajaid,“ ütles PZU Kindlustuse sõidukikahjude grupi juht Teet Järv.

 

Järve sõnul tuli PZU autoabil nüüd jaanuaris lumest välja aidata 71 sõidukit, kui eelmise aasta samas kuus oli neid 31. „Jaanuaris oli lumest väljatõmbamisi pea samapalju kui käivitusabi, mis on üsna erandlik,“ märkis Järv.

 

Kokku tegid PZU kliendid 2021. aastal 3454 autoabi väljakutset, kui aasta varem oli neid olnud 2395. Autoabi tuleb ka kohale, kui sõiduk on sattunud liiklusõnnetusse ning nende juhtumite aastakasv oli 35 protsenti.

 

PZU kliendid saavad autoabi tellida kas telefonitsi või digitaalselt otse veebist, märkides seal ära, milles nad abi vajavad.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles