Paide Teater otsib etendajaid

Järva Teataja
Copy
2021. aasta suvel esietendunud lavastus “Paide sümfoonia”, milles astusid samuti lavale Paide inimesed.
2021. aasta suvel esietendunud lavastus “Paide sümfoonia”, milles astusid samuti lavale Paide inimesed. Foto: Erakogu

​Aprillis esietendub Paide Teatris etenduskunstnik Henri Hüti lavastus “Esimene tants. Viimast korda.” Sellega seoses otsime 15 inimest, kes oleksid valmis osalema kahe nädala pikkuses prooviprotsessis ja kahel etendusel. Proovid toimuvad märtsi lõpus ja aprilli esimestel nädalatel, lavastus esietendub aprilli keskel.

Seekord on otsingul ka üks kindel kriteerium - nimelt ootame projektiga liituma inimesi, kes on vähemalt 63-aastased. Olgugi et tegemist on tantsulavastusega, ei ole füüsiline vorm sugugi määrav! Oluline on tegutsemistahe!

“Nagu nimigi ütleb, saab tegemist olema väga tähendusliku tantsulavastusega, milles osalejad meenutavad oma esimesi kokkupuuteid tantsuga. Samuti leiame koos vastuseid küsimustele, milline oli tantsu roll pool sajandit tagasi ning milline on see praegu. Mõte millegi viimast korda tegemisest kõlab põnevalt dramaatiliselt. Aga “viimane” ei pea tingimata tähendama lõppu. Viimane saab olla otsus. Uus avanemine,” ütleb lavastaja Henri Hütt.

Kahenädalase prooviprotsessi jooksul räägitakse lugusid, liigutakse ja mõeldakse tantsust, samuti toimub kolm töötuba, mida juhendavad erinevad professionaalsed liikujad ja tantsukunstnikud.

Osalemine on tasustatud!

Kui tunned, et oled huvitatud, aga tahaksid rohkem infot, siis helista või kirjuta Paide Teatri kunstilisele juhile ja “Esimese tantsu” dramaturgile Jan Teevetile (+372 53339304 / jan@paideteater.ee).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles