Kiire internet jõudis eelmisel aastal riigi toega enam kui 11 000 aadressini

Järva Teataja
Copy
Internetikaabel. Foto on illustreeriv.
Internetikaabel. Foto on illustreeriv. Foto: Christian Ohde / imago/Christian Ohde

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) annab teada, et 2021. aastal said üle 11 000 aadressi kiire interneti 9,6 miljoni euro suuruse riigi toega.

„2021 pakkus võrkude ehitajatele nii pandeemia kui ka materjalide globaalsete tarneraskuste tõttu küllaltki palju väljakutseid. Kiire internet on oluline meile kõigile – lähedastega suhtlemiseks, kaugtööks, õppimiseks ning meelelahutuseks. Siiski pole see veel igal pool kättesaadav, kuid side peab toimima sama hästi nii linnas kui ka maal. Võrkude rajamine toetuste abil jätkub ka järgnevatel aastatel,“ kommenteeris TTJA sideosakonna juhataja Oliver Gailan.

 

Aastal 2021 ehitasid riigi toe abil võrke üheksa ettevõtet, kes viisid kiire interneti riigipoolse toega 11 549 koduni või asutuseni. Toetuse kasutamist korraldas TTJA.

 

Riik toetab jätkuvalt kiirete internetiühenduste rajamist väljaspool linnu, kuhu sideettevõtted neid ise oma plaanide kohaselt ei rajaks. Kokku on riigi toega rajatud alates 2019. aastast 21 563 kiiret internetiühendust.

 

Täpsem info!

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles