Taristuettevõte Verston kasvatas mullu käibe kolmekordseks

Järva Teataja
Copy
Verstoni asutajad Veiko Veskimäe ja Erkko Saluste Reidi tee ehitusel.
Verstoni asutajad Veiko Veskimäe ja Erkko Saluste Reidi tee ehitusel. Foto: Erakogu

Eesti teedeehitus- ja korrashoiu ettevõte Verston kasvatas 2021. aastal müügikäibe 70 miljoni euroni, mida on ligi kolm korda enam kui aasta varem. Hüppelise kasvu tagasid nii aasta tagasi omandatud riigifirma Eesti Teed integreerimine kui ka paljude suurprojektide edukas läbiviimine.

Verstoni juhatuse esimehe Veiko Veskimäe sõnul oli 2021. aasta ettevõtte tuleviku jaoks märgilise tähtsusega mitmel põhjusel. „ Mahtude kiire kasvuga sammu pidamine näitas meeskonna tugevust ning tulevikupotentsiaali. Aasta algul omandatud Eesti Teede integratsioon nõudis kogu meeskonnalt suurt pühendumist ja tähelepanu ning oli selgelt edukas, aidates laiendada oluliselt meie tegevushaaret. Seejuures teeb eriti head meelt, et suutsime kiire kasvu ja ettevõtete ühendamise perioodil parendada ka kõikide ärivaldkondade kasumlikkust,” märkis Veskimäe. “Verston on täna kõige kiiremini kasvav taristuehitusettevõte Eesti turul ning ka käesoleval aastal plaanime suurendada töömahte ning jätkata investeerimisega. Investeeringute fookuses on nii keskkonnasäästlikud tehnoloogiad ja tehnika kui ka inimesed ning kaasaegsed töötingimused. Ja kuna meie jaoks on äri alustalaks just inimesed, siis loomulikult otsime meeskonda ka uusi säravaid inimesi juurde, “ lisas Veskimäe.

 

Verston lõpetas 2021. aasta 9,2 miljoni eurose puhaskasumiga. Kasumist 2,6 miljonit eurot oli põhitegevusest tulenenud ärikasum ja 6,6 miljonit eurot erakorraline kasum omandatud Eesti Teede varade ümberhindamisest. 2020. aastal oli ettevõtte kasum 373 000 eurot.

 

Olulistest projektidest lõpetas ettevõte 2021. aastal Tallinna lennujaama lennuliiklusala keskkonnaseisundi parendamise ja lennuohutuse suurendamise projekti ning Tallinna Linnatranspordi ASile Peterburi tee 73 surugaasi tankimisseadmete rajamiseks vajalike ehitustööde teostamise.

 

Riigimaanteede korrashoidu teostas Verston mullu kokku viies piirkonnas: Lääne-Harjumaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal, Võrumaal ja Tartumaal.

 

Suuremad Transpordiameti tellimusel peatöövõtu korras teostatud ehitusobjektid olid Viljandi - Mustla kilomeetritel 7-22 asuva teelõigu rekonstrueerimine, ning Vanamõisa – Koonga - Ahaste kilomeetritele 17,5-28,5 teekatte ehitus kruusateele. Mullu alustas ettevõte ka Rakvere-Rannapungerja kilomeetritel 10,04-21,39 asuva teelõigu rekonstrueerimisega.

 

Eelmise aasta suurim eratellijale ehitatud projekt oli koostöös partneritega Lätti Venspilsi lähedale Utilitase tuulepargi taristu rajamine. See on ühtlasi Verstoni esimene väljaspool Eestit teostatud projekt.

 

Kokku paigaldas Verston möödunud aasta jooksul erinevatele objektidele 207 000 tonni asfaldisegusid. Tööd jätkab ka 2016. aastal soetatud mobiilne asfalditehas, kus toodeti kokku 102 000 tonni erinevaid asfaltsegusid.

 

2010. aastal Järvamaal Paides tegevust alustanud Verston OÜ on üle-eestilise haardega ettevõte, mille põhitegevus on erinevate taristuobjektide ehitamine ja teede korrashoid, lisaks toodab ja müüb firma teedeehitusmaterjale ning asfaltbetoonsegusid, paigaldab asfalti ning teostab pindamistöid. 2021. aastal andis ettevõte tööd kokku 313 inimesele.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles