Kallas: sõja puhkemiseks Ukrainas peavad valmis olema ka kõik inimesed

BNS
Copy
Planet Labs PBCi jäädvustatud satelliidifotolt on näha Venemaa sõjavarust eiel Jelna lähistel sajakonna kilomeetri kaugusel Ukraina piirist.
Planet Labs PBCi jäädvustatud satelliidifotolt on näha Venemaa sõjavarust eiel Jelna lähistel sajakonna kilomeetri kaugusel Ukraina piirist. Foto: Planet Labs PBC / AP / Scanpix

Valitsuse liikmed said julgeolekualasel kabinetinõupidamisel ülevaate Ukraina kriisi viimasest seisust ning kuigi Eestile otsest sõjalist ohtu pole, kuid arvestama peab sõjaga kaasnevate kõrvalmõjudega küber- ja siseturvalisuse, energeetika ja majanduse vallas ning võimalike sõjapõgenikega.

Ukraina piiride lähistele ja Valgevenesse on koondatud pretsedenditu hulk Vene Föderatsiooni vägesid, mistõttu on sõjalise eskalatsiooni oht väga kõrge.

"Eesti riik toetab Ukrainat ja Ukraina inimesi ning jätkab abistamisega ka siis, kui Venemaa agressioon Ukrainas muutub sõjaks. Ukrainat toetades konsulteerime pidevalt oma liitlastega," ütles peaminister Kaja Kallas. "Eesti on suurendanud oma valmisolekut sõjaga kaasnevate kõrvalmõjude leevendamiseks vastavalt meie tegevusplaanile. Riigi kõrval peab ka iga inimene, ettevõte ja asutus läbi mõtlema, mida teha, kui Ukraina kriis eskaleerub sõjaliseks rünnakuks, mille mõjud võivad puudutada meid kõiki."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles