Skandinaavi karikavõistlused said läbi

Järva Teataja
Copy
Kaarel Kasper Kõrge
Kaarel Kasper Kõrge Foto: Eesti Suusaliit

Pühapäeval lõppes Tehvandil kolm päeva väldanud Scandinavian Cup ehk Skandinaavia karikavõistlused murdmaasuusatamises.

„Ehkki muretsesime enne võistlust omikrontüve leviku pärast, võime täna öelda, et Skandinavian Cup oli õnnestumine. Lisaks professionaalsele korraldusele ja meditsiiniteenistusele ning hästi ettevalmistatud radadele saatis võistlust valdavalt suurepärane talveilm mõne miinuskraadi ja vahelduva päikesepaistega. Nagu võis ka oodata, läks enim medaleid Norra sportlastele. Kusjuures kolme päeva jooksul pääsesidki esikolmikusse vaid Norra ja Rootsi sportlased, “ ütles Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk.

Kokku võistles kolme päeva jooksul Tehvandil 222 sportlast, nende hulgas 27 eestlast. Lisaks Norrale ja Rootsile olid esindatud Soome, Läti, Kanada ja Venemaa. Eesti koondisse kuulus ka Kaarel Kasper Kõrge. Mitmele Eesti koondise liikmele on Scan Cup viimaseks stardiks enne veebruari viimasel nädalal Norras Lygnas toimuvaid juunioride ja U23 maailmameistrivõistlusi.

Skandinaavia karikavõistlused algasid 11. veebruaril ja lõppesid 13. veebruaril. Reedel toimusid vabatehnika sprindid, laupäeval meeste 30 ja naiste 20 kilomeetri klassikadistantsid ning pühapäeval naiste 10 ja meeste 15 kilomeetri klassikasõidud.

FISi Scandinavian Cup on murdmaasuusatamises tähtsuselt teine võistlus maailmakarika etapi järel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles