Vabariigi aastapäeva kontsertaktus Paides toimub vabas õhus

Järva Teataja
Copy
TRT01: TÄHETORN : TARTU, EESTI, 20JAN01 -  
Eesti Vabariigi riigilipp Tartu tähetornis.
om/Foto OVE MAIDLA  POSTIMEES
TRT01: TÄHETORN : TARTU, EESTI, 20JAN01 - Eesti Vabariigi riigilipp Tartu tähetornis. om/Foto OVE MAIDLA POSTIMEES Foto: OVE MAIDLA/PM/EMF

​24. veebruaril tähistab Eesti riik 104. sünnipäeva. Paides toimub sel puhul päikesetõusul traditsiooniline lippude heiskamine keskväljakul ning keskpäeval kontsertaktus, kus antakse üle linna aastapreemiad ning sihtkapitali "Andekas laps" preemiad. Esmakordselt toimub aktus välitingimustes Paide Gümnaasiumi sisehoovis Posti tänaval.

Hommikune tseremoonia algab riigilippude heiskamisega, mida teevad Paide linna, politsei, Päästeameti ning Kaitseliidu organisatsioonide esindajad, lisaks Paide linna aukodanik Ingrid Alt, vapimärgi kavaler Luule Lääne ning tänavu ka Paide teatri esindaja. Teater pälvis äsja kodanikuühiskonna preemiate üleandmisel aasta teo auhinna.

Pärast liputseremooniat loeb Paide gümnaasiumi üks õpilastest ette Eesti iseseisvusmanifesti, mis ajalooliselt kanti esmakordselt ette samas paigas 25. veebruaril 1918. aastal, ning toimub palvus Paide kirikus. Avatud on kohvik Tainascatering.

Pidulik kontsertaktus toimub algusega kell 12 välitingimustes Paide Gümnaasiumi õuel ning kannab juhtmõtet "Oleme koos". Selle lavastab Paide muusika- ja teatrimaja loominguline kollektiiv.

"Esmakordselt saab linnarahvas sel olulisel päeval kokku õues ning sündmuspaigaks on Paide Gümnaasiumi õu, mis on mitmes mõttes tähenduslik paik. Sündmuse kandev idee on „Oleme koos" ning sellest kantult sünnib ka laulude-tantsude kava, püüame tekitada koos publikuga ühist liikumist ning kaasalaulmist – koosolemist," rääkis muusika- ja teatrimaja direktor Martha-Beryl Grauberg.

Stsenaariumi kirjutab PAMTi kultuurjuht Mariliis Peterson ning päeva juhib Paide Teatri näitleja Maria Paiste. Esinevad Paide linna kollektiivid ja artistid.

Aktusel annab Järvamaa Omavalitsuse Liit üle Järvamaa vapimärgi ning Paide linn haridus-, kultuuri- ja spordipreemia, aasta noore ning parima sportlase preemia. Samuti tunnustatakse andekaid ja tublisid Paide linna lapsi ja noori.

Pärast aktust pakuvad Paide naiskodukaitsjad publikule kringlit ja sooja teed.

Pidupäevasündmused on tasuta ning avatud kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles