Koolirahu linn järgmisel õppeaastal on Paide

Eva Klaas
, reporter
Copy
2020. aastal sõlmiti koolirahu Võrus.
2020. aastal sõlmiti koolirahu Võrus. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Lastekaitse liit ühes partneritega valis seitsme kandidaadi vahel välja  tuleva õppeaasta koolirahu linna, milleks sai Paide.

Lastekaitse liidu juhataja Varje Ojala sõnul peaks koolirahu olema mõtteviis ja ellusuhtumine, mida hoitakse südames kogu õppeaasta vältel.

"Koolirahu, nagu ka sisemine rahu, algab meist endist: igast lapsest ja täiskasvanust, perest aga ka kogukonnast. Seda ei saa lihtsalt anda, vaid see tekib koostegemise rõõmust ja teineteise mõistmisest. Koolirahu algab südamest ja seda toredam on, et sel aastal tähistame me seda Eestimaa südames, Paides,” ütles Ojala.

“Meil on Koolirahu tiitli saamise üle ääretult hea meel, kuna see teema on meile kogukonnana hästi oluline, mis puudutab laste turvalisust, heaolu ja õpikeskkonda. Lisaks sobib tiitel südamelinnana tuntud Paidele väga hästi,” ütles Paide abilinnapea Piret Moora.

Üle-eestilist koolirahu on kuulutatud välja juba enam kui kakskümmend aastat, eesmärgiga märgata ja toetada kõiki, kes oma kooliteed käies vajavad turvalist koolikeskkonda, lihtsat ja segamatut koolirõõmu. Et ühtegi päeva ei eksiks kiusu ja vägivalda, vaid kooliseinte vahel valitseksid sallimine, üksteisest hoolimine, austus ja toetav meeleolu.

Varasemalt on koolirahu kuulutatud välja järgnevates Tallinnas, Tartus, Põltsamaal, Viljandis, Valgas, Narvas, Pärnus, Põlvas, Rakveres, Elvas, Jõgeval, Sillamäel, Kuressaares, Türil, Hiiumaal ning Võrus. Käimasoleva õppeaasta koolirahu linn on Keila. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles