Türil lahvatas köögimasin leekidesse

Järva Teataja
Copy
Ohtlikuks võib muutuda ka köögis asuv röster. Foto on illustratiivne.
Ohtlikuks võib muutuda ka köögis asuv röster. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Elekter on eluhoonetes kõige sagedamini tulekahju alguse põhjuseks. Möödunud nädalavahetusel süttis ühes eramus põlema röster.

Nublu andur registreeris Türi linnas tulehäire, mille peale G4Si juhtimiskeskus helistas kohe kliendile. Selgus, et ülepinge pärast oli põlema läinud röster. Omanik sai ise kustutamisega hakkama ja kahju piirdus vaid ära põlenud rösteriga.

"Seekord oli tegu õnneliku õnnetusega, kuid elekter ongi eluhoonetes kõige sagedamini tulekahju alguse põhjuseks ja seetõttu on väga oluline, et teil oleks kodus nutikas andur, mis edastab häiresignaali reageerijatele. Vastasel juhul võib elektririkke tulemusena teie kodu maha põleda," ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Lisaks elektriseadmetele on levinud tulekahjude põhjuseks ka pliidile unustatud toit. Hiljuti oli Harjumaal juhtum, kus Nublu tulehäirele reageerinud ekipaaž tuvastas kohale sõites, et eramu omanik oli unustanud elektripliidi sisse ja pliidil oleva panni õli läks tossama. Kahju piirdus sel korral vaid kärsanud panniga.

„Kui toit läheb pannil kõrbema või põlema, siis ei tohi seda veega kustutada. Põlevat rasva veega kustutades läheb tulekahju kordi hullemaks. See tekitab plahvatuse ja paiskab tule laiali. Selle asemel tuleks võimalusel pliit ohutult välja lülitada ja tuli kustutada. Ideaalis võiks kodus olla tuletekk või tulekustuti, millega saab kindlasti leegi kustutatud. Juhul kui kumbagi kodus ei ole, siis tuleks leida midagi, mis ei ole kergesti süttiv ja millega saaks tule nii-öelda ära lämmatada, näiteks paksem vaip või suurem kaas,“ selgitas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles