Eaka sugulase mälestustest sündis romaan

Urmas Glase
Copy
Dokumentides on keeleõpetaja haridusega vabakutselise kirjaniku Andre Tamme sünnikohaks märgitud Paide, kuid see ei vasta tegelikkusele.
Dokumentides on keeleõpetaja haridusega vabakutselise kirjaniku Andre Tamme sünnikohaks märgitud Paide, kuid see ei vasta tegelikkusele. Foto: Erakogu

Aastavahetuse paiku ilmus raamatupoodide lettidele ajalooline raamat «Kodutuna kodumaal», mis on Järvamaa juurtega vabakutselise kirjaniku Andre Tamme esikromaan. Esimese kuuga müüdi romaani 275 eksemplari. Kuigi arv ei viinud raamatut müügiedetabeli tippu, on see laiema tuntuse poole rühkiva autori mõistes täiesti arvestatav kogus. «Romaan on hästi müünud. Olen väga rahul,» sõnab Andre Tamm.

Tallinna ülikoolist eesti filoloogi, eesti keele ja kirjanduse õpetaja hariduse saanud Andre Tamm on olnud vabakutseline kirjanik seitse aastat ja pea sama kaua on ta ka äsja ilmunud 586leheküljelise romaani kallal nokitsenud.

«Kirjutasin umbes kuus aastat, hooajaliselt ja vaba graafikuga nii, kuidas vaim peale tuli. Vaheldumisi sisuosa ja korrektuur. Kirjastamine venis samuti vähemalt aasta jagu, kuid lõppjärgus kulges kõik kiiresti,» lausub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles