Türi vald palub Retla-Kabala kooli ümberkorralduse üle otsustamiseks pikendust

Eva Klaas
, reporter
Copy
Möödunud sügisel avati pidulikult Retla-Kabala kooli Oisu õppehoone korrastatud võimla. See, kas kool jätkab üheksaklassilisena, pole praegu veel teada.
Möödunud sügisel avati pidulikult Retla-Kabala kooli Oisu õppehoone korrastatud võimla. See, kas kool jätkab üheksaklassilisena, pole praegu veel teada. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavolikogu arutas viimasel istungil koolivõrgu ümberkorraldamist. Vallavalitsus taotleb haridus- ja teadusministeeriumilt aasta ajapikendust, et Retla-Kabala kooli olukorda põhjalikult analüüsida. Käru kooli kolmas kooliaste suure tõenäosusega sügisest suletakse.

Türi valla arengukava järgi antakse 1. septembrist põhiharidust kõigis kooliastmetes Türi, Laupa ja Väätsa põhikoolis, Käru ja Retla-Kabala kool muutuvad kuueklassiliseks.

Türi vallavolikogu esimees Maarja Brause sõnas, et volikogu enamus oli seda meelt, et paluda haridusministeeriumilt lepingu täitmise ettevalmistuseks ja analüüsiks uute asjaolude tõttu pikendust. Haridusvõrgu kava, mis näeb ette ka tulevikusuunad laiemalt, vajab ülevaatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles