Raamatukogu kolis uutesse ruumidesse

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

Koeru raamatukogul oli 21. veebruaril tähtis päev – koliti uutesse ruumidesse.

Raamatukoguhoidja Ly Vihtoli sõnul asus raamatukogu kultuurimajaga ühe katuse all 1958. aastast. „See osa teisel korrusel ehitatigi raamatukogu tarvis,“ ütles ta.

Remont sai raamatukogu uues asukohas Koeru teeninduskeskuse Paide-poolses tiivas valmis juba suvel, kuid mööbliga läks aega. Remontis AS Paide MEK, tööd maksid ca 20 000 eurot, mööbli valmistas Erisisustus OÜ ja see maksis üle 10 000 euro.

Järva vallaraamatukogu direktori Karmen Velitschinsky meelest on hea see, et nüüd asub raamatukogu esimesel korrusel ja neil, kes ei pääsenud teisel korrusel asunud raamatukokku, on nüüd see võimalus. Ta kinnitas, et vanast kogust ei võeta kaasa midagi peale raamatute, arvutipargi ja ühe tooli, nipet-näpet veel. Vanad riiulid on lubatud kultuurimajale ja muuseumile, osad seisavad püsti ausõna peale.

Raamatukoguhoidjad Ülle Trääl ja Ly Vihtol olid kirjavara kenasti kastidesse pakkinud – uutesse ruumidesse viiakse vanast 13 488 ühikut kirjavara, neist 13 371 raamatut. „Üle 7500 raamatu kandsime enne kolimist maha, rahvas viis ära. Päinurmes asuv TYPA käis ka ja võttis, mida tahis,“ ütles Vihtol.

Kolida aitasid nii Koeru keskkooli õpilased ja õpetajad kui ka Koeru teeninduskeskuse meespere. Raamatukastid Krõõta, oma 50 meetrit sõitu ja kohal.

Kõik kastid olid vastavalt markeeritud ja viidi uues kohas kohe õigesse tuppa.„929 on elulood, Ervin tuleb kaasa,“ teadis Trääl peast. Ervin Abeli elulooraamat rändab ühes teistega uude majja.

Trääl ja Vihtol kinnitasid, et raamatukogu kolimise tõttu suletuks ei jää. Kui laenutussüsteem saab paika, laenutatakse uues kohas juba homme. Külastajad on oodatud uusi ruume uudistama pärast pühi.

Koeru piirkonna juht Alari Teppan lubas, et remont jätkub tuleval aastal, sest maja vajab soojustamist ja küttesüsteem vahetamist, samuti saab hoone uue ventilatsioonisüsteemi ja avatäited.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles