Salongiõhtu avab erinevad meeled

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Foto: Paide kunstikool/Facebook

Head majanaabrid Paide kunstikool ja Järvamaa keskraamatukogu ootavad täna kell 16 kõiki huvilisi omanäolisele salongiõhtule "Meeled", kus kaks kunstikooli õpetajat Sorge ja Madli Liiva panevad näitusele oma viimasema aja loomingu ning Eesti Draamateatri näitleja ja lavastaja Kersti Heinloo pajatab lugusid kõigest põnevast, mis ta elus on toimumas.

Paide kunstikooli õppekoordinaator Kristina Such ütles, et kunstikooli õpetajad Madli Liiva ja Sorge on tuntud ja tunnustatud kunstnikud, kes oma töid muidu igal pool mujal näidanud ja tutvustanud. "Nüüd toome nad ka oma majas peidust välja ja näitame kunstikooli õpilastele, nende vanematele ja kogu linnarahvale kui ägedad kunstnikud nad on," rääkis ta.

Madli Liiva on Suchi sõnul seintele riputanud kaheksa maali ning Sorge eksponeerib nii oma maale kui ka installatsioone. Mõlemad on kunstikoolis armastatud õpetajad, kes tegutsevad mitmel rindel. Sorge õpetab lastele ja täiskasvanutele kunsti ning nokitseb poistega mehise puutöö kallal ning Madli Liiva juhendab samuti õpilasi kunsti ja animatsiooni alal.

Kersti Heinlood tõstis Such esile aga eeskätt kui hiljuti ilmunud raamatu öövöö autorit, kes on ka teada-tuntud käsitööharrastaja ning suur rännuhuviline. "Seega peaks tema suust küll kuulma palju põnevaid lugusid ja seiku elust enesest," sõnas ta.

Salongiõhtu on osalejaile tasuta ning kõik soovijad on lahkesti oodatud mõnusast kultuursest olemisest osa saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles