Paide jalgpallur sõitis Eesti noortekoondisega Hispaaniasse

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Sander Soo.
Sander Soo. Foto: Liisi Troska / jalgpall.ee

Järvamaalt ainsana Eesti noormeeste U17 jalgpallikoondise ridadesse kuuluv Paide Linnameeskonna kasvandik Sander Soo pühkis sel nädalal kodumaa tolmu jalgelt ning sõitis Hispaaniasse Marbellasse treeningkogunemisele.

Sooja maa treeningud, mis on ettevalmistus peatselt algavateks Euroopa meistrivõistluste valikturniiri eliitringi mängudeks. Hispaanias proovitakse oma valmisolekut olulisteks kohtumisteks lisaks tavatreeningutele ka kahel kohtumisel Rootsi eakaaslastega.

Eesti U17 koondis kogunes nädala algul Tallinnas ning praeguseks ollakse juba Hispaanias. Esimene kohtumine rootslastega toimub laupäeval, 26. veebruaril Eesti aja järgi kell 16.30 ning teist korda minnakse vastamisi 1. märtsil samal kellaajal.

Sander Soo (17) on noortekoondises vastavalt vajadusele poolkaitsja või ründaja rollis ning tõestanud end varasemalt juba võimeka mängijana, kes on põhimeeskonnas koha auga välja teeninud.

Treeningkohtumise põhieesmärk on valmistumine Euroopa meistrivõistluste valikturniiri eliitringiks, kuhu noormehed mullu oktoobris peetud valiktsükli esimeses ringist ennast välja mängisid. Alagrupis õnnestus neil võita Gruusia, Ungari ja Islandi koondised ning teenida saavutatud esikohaga edasipääs eliitringi.

Bosnia ja Hertsegoviinas toimuval turniiril minnakse lisaks võõrustajatele vastamisi ka Belgia ja Hispaania eakaaslastega. Finaalturniirile, mis toimub 2022. aasta 16. maist - 1. juunini Iisraelis, pääsevad lisaks võõrustaja riigile eliitringi alagruppide võitjad ja seitse paremat teise koha omanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles