Eesti talvistel meistrivõistlustel on stardis kergejõustiku sisehooaja tipud

Järva Teataja
Copy
Marielle Kleemeier.
Marielle Kleemeier. Foto: Marko Mumm / EKJL

Sellel nädalavahetusel, 26.-27. veebruaril, selgitatakse Lasnamäe kergejõustikuhallis välja talvised Eesti meistrid kergejõustikus. Stardiprotokollist leiame sisehooaja tipud: Hausenberg, Nazarov, Pedriks, Lillemets, Tilga, Lessel, Verlin, Kleemeier ja paljud teised.

Lisaks tulevad meie tippudele konkurentsi pakkuma eelmisel nädalavahetusel noorte Eesti meistrivõistlustel häid tulemusi näidanud sportlased.

Kokku on starti oodata üle 200 võistleja 35 klubist.

Järgmisel kuul Belgradi sise MM-ile sõitvad sportlased Karl Erik Nazarov (Audentese SK) ja Keiso Pedriks (Tallinna SS Kalev) asuvad starti oma põhialadel, vastavalt 60m jooksus ning 60m tõkkejooksus. Mitmevõistleja Karel Tilga (Tartu SS Kalev) tuleb oma MM-i eelset vormi testima kaugushüppes ning kuulitõukes.

60m jooksus tulevad Nazarovile konkurentsi pakkuma U23 vanuseklassi sportlased Henri Sai (Pärnu SK Altius) ja Ats Kivimets (Audentese SK), kurtide maailmameister Tanel Visnap (Valga SK Maret-Sport) ning lisaks näeme stardis Karl Robert Salurit (Tartu SS Kalev). Neid kõiki näeme veel ka 200m jooksu stardis.

Veebruari alguses mitmevõistluse Eesti meistriks kroonitud Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) teeb kaasa kolmel alal: 200m jooksus, kaugushüppes ning teivashüppes. Kahel viimasel alal tuleb ta starti favoriidina.

Mitmevõistlejad Risto Lillemets (KJK Saare), Taavi Tšernjavski (SK Elite Sport) ning Kristjan Rosenberg (Tallinna SS Kalev) tulevad kõik starti 60m tõkkejooksus. Lillemets ja Tšernjavski teevad mõlemad kaasa veel teivashüppes ning Rosenberg asub võistlustulle kuulitõukeringis.

Hiljuti Eesti siserekordit 300m jooksus parandanud Lukas Lessel (TÜASK) asub starti 400m jooksus.

Naiste 300m siserekordit parandanud Marielle Kleemeier (Tartu SS Kalev) tuleb starti nii oma põhialal 400m jooksus kui ka poole lühemas 200m jooksus.

Naiste sprindidistantsidel MM normile väga lähedale jõudnud Kreete Verlinit (SK Fortis) näeme nii 60m, 60m tõkke- kui ka 200m jooksus.

Tõkkesprindis on üles antud ka Diana Suumann (TÜASK).

Kõrgushüppes tõotab tulla põnev ja kõrgetasemeline võistlus U20 Eesti meistri Elisabeth Pihela (Audentese SK) ja U18 parimate Karmen Bruusi (Tartu SS Kalev) ning Valeria Smirnova (Tallinna SS Kalev) vahel.

Naiste kuulitõukes astub favoriidina võistlustulle Kätlin Piirimäe (Koigi KJK). Meeste kuulitõukes pretendeerib meistritiitlile Jander Heil (Viljandi KJS Sakala), kellele tuleb peale pikemat pausi konkurentsi pakkuma Kert Piirimäe (Koigi KJK).

Võistluste algus laupäeval kell 15 ning pühapäeval kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles