Aita ka! Punane Rist kogub Ukrainasse saatmiseks annetusi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eesti Punane Rist
Eesti Punane Rist Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Punane Rist kogub rahaannetusi ja esemeabi Ukraina elanike toetuseks, mis toimetatakse abivajajateni Ukraina Punase Risti kaudu.

Türil on annetuspunktid üles seatud kesklinna COOP Konsumisse ja Türi raamatukokku, täna saab annetusi sinna viia kuni kella 13ni.

Paides korjab annetusi Margit Udam, kellega saab ühendust telefoninumbril 566 44 772 või meili teel: margit.udam@gmail.com. Udami sõnul kogub ta annetusi kuni 28. veebruarini. Paides kokku kogutud asjad viiakse Tallinnasse, edasi toimetatakse need Eesti Punase Risti vahendusel ja Eesti välisministeeriumi toel Ukrainasse.

Foto: Maarja Brause

Järva vallas saab ukrainlaste toetuseks tuua hügieenitarbeid (pesuvahendid, hügieenisidemed, mähkmed jm), voodipesu, patju ning tekke (kõik annetatud esemed peavad olema uued):

𝐄-𝐍 𝐤𝐥 𝟖-𝟏𝟕 𝐣𝐚 𝐑 𝐤𝐥 𝟖-𝟏𝟒

𝐊𝐨𝐞𝐫𝐮 𝐭𝐞𝐞𝐧𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐤𝐞𝐬𝐤𝐮𝐬𝐞𝐬𝐬𝐞

𝐉𝐚̈𝐫𝐯𝐚-𝐉𝐚𝐚𝐧𝐢 𝐭𝐞𝐞𝐧𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐤𝐞𝐬𝐤𝐮𝐬𝐞𝐬𝐬

𝐀𝐫𝐚𝐯𝐞𝐭𝐞 𝐭𝐞𝐞𝐧𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐤𝐞𝐬𝐤𝐮𝐬𝐞𝐬𝐬𝐞

𝐈𝐦𝐚𝐯𝐞𝐫𝐞 𝐭𝐞𝐞𝐧𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐤𝐞𝐬𝐤𝐮𝐬𝐞𝐬𝐬𝐞

𝐄-𝐍 𝐤𝐥 𝟗-𝟏𝟓 𝐣𝐚 𝐑 𝐤𝐥 𝟗-𝟏𝟒

𝐄𝐫𝐯𝐢𝐭𝐚 𝐒𝐞𝐥𝐭𝐬𝐢𝐦𝐚𝐣𝐣𝐚

𝐞𝐬𝐦𝐚𝐬𝐩𝐚̈𝐞𝐯𝐚𝐥, 𝟐𝟖. 𝐯𝐞𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐥 𝐤𝐞𝐥𝐥 𝟏𝟕-𝟏𝟗

𝐤𝐨𝐥𝐦𝐚𝐩𝐚̈𝐞𝐯𝐚𝐥, 𝟐. 𝐦𝐚̈𝐫𝐭𝐬𝐢𝐥 𝐤𝐞𝐥𝐥 𝟏𝟕-𝟏𝟗.

Kes elab nimetatud kohtadest kaugemal ent soovib siiski aidata, saab ühendust võtta valla sotsiaalosakonna juhatajaga: Katre Mägi tel.: 5347 3327 või katre.magi@jarva.ee

Ka Selveri kauplused kõikjal Eestis koguvad hügieenitarbeid, mis Punase Risti vahendusel Ukrainasse jõuavad.

Kogutakse kasutamata hügieenitarbeid (pesuvahendeid, hügieenisidemeid, mähkmeid jm), voodipesu, patju ning tekke.

Tarviliku soetamist saab Eesti Punase Risti kodulehe kaudu toetada ka rahaannetusega: redcross.ee/anneta/ukraina/.

Aastaid kestnud konflikt Ukraina idaosas mõjutab igapäevaselt sadu tuhandeid inimesi. Puudus on toidust, meditsiini- ja hügieenitarvetest; samuti on katkendlik piirkonna varustamine vee, elektri ja küttega. „Ebakindel aeg kestab ja Punase Risti liikumine peab olema valmis veelgi ulatuslikumaks abistamiseks. Kontaktjoone elanikke täna üksi jätta ei saa,“ sõnas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv.

Siin kogutu jõuab Ukraina Punase Ristini Eesti Punase Risti vahendusel ja Eesti Välisministeeriumi toel. Kohapeal on abistamas u 3000 Ukraina Punase Risti töötajat ja vabatahtlikku ning umbes 600 inimest Rahvusvahelisest Punase Risti Komiteest.

Eesti Pagulasabi on Ukraina jaoks kogunud 125 000 eurot

Eesti Pagulasabi teatel oli Venemaa sõjalise sissetungi all kannatavate Ukraina kodanike toetuseks kogunenud reedese seisuga 125 000 eurot.

"Oleme vastanud sadadele telefonikõnedele ja kirjadele nii inimestelt, kes on ise või kelle lähedased on Ukrainas, kui ka inimestelt, kes soovivad aidata. Oleme praeguseks hetkeks saanud annetusi summas 125 000 EUR – suur aitäh kõigile annetajatele, see on väga-väga abiks" teatas reede õhtul heategevusorganisatsiooni kommunikatsioonijuht Madle Timm.

Annetused lähevad vajaduspõhiselt nii Ukrainasse kui ka sealt Eestisse saabujatele. Samuti koordineeritakse saadud raha abil evakuatsiooni. Kuna aga pöördumiste hulk on suur, võtab kõigile pöördumistele vastamine mõnevõrra aega. Peatselt avanevad ka annetustelefonid.

"Oleme koostöös GoBusiga välja saatnud esimese evakuatsioonibussi Ukraina-Poola piirile, et evakueerida piirilt hädas olevaid inimesi," märkis Timm, kelle kinnitusel väljus järgmine buss juba laupäeva varahommikul. "Samal ajal jätkame abivajate kaardistamist. Vastavalt vajadusele ja piirilt saabuvale infole paneme lisabusse teele, vajadusel ka teistest riikidest. Pakume Zaporižžjas kohapealse partneriga koostöös vajaduspõhist abi sisepõgenikele."

"Suur tänu kõikidele, kes on annetanud, pakkunud end vabatahtlikeks autojuhtideks, koordinaatoriteks, pakkunud erinevaid teenuseid, oskuseid, pakkunud transpordivahendeid, majutust ja toetanud sõnadega. Aitäh ja tegutseme edasi," tänas Timm.

Abivajajatest saab Pagulasabile teada anda meiliaadressil madle@pagulasabi.ee. Annetada saab nii pangaülekande kui ka pangalingi kaudu leheküljel www.ukrainaheaks.ee/eesti-pagulasabi.

Peamine kontakt on anu@pagulasabi.ee ja telefon +372 5665 9118. Evakuatsiooni ja annetuskampaaniaga seonduv kontakt: madle@pagulasabi.ee, +37257835266.

Annetused Ukraina heaks

Ukrainat saab aidata annetuskeskkonnas www.ukrainaheaks.ee

Kuna olukord on muutlik, muutub ka abi olemus. Kõik organisatsioonid kasutavad annetusi selle järgi, mida parajasti kõige rohkem vaja on

Annetusi saab teha pangaülekandega:

MTÜ Eesti Pagulasabi, EE791010220258852223

MTÜ Mondo, EE491010220099409013

MTÜ Ukraina Kultuurikeskus, EE401010220229090221

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles