Uimased metskitsed vajavad inimese abikätt

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eesti metsloomaühingu vabatahtlikud aitavad metskitsi turgutada männikoorejoogi, värskete võrsete ja kuiva heinaga.
Eesti metsloomaühingu vabatahtlikud aitavad metskitsi turgutada männikoorejoogi, värskete võrsete ja kuiva heinaga. Foto: Eesti Metsloomaühing/Facebook

Ühel veebruari lõpu nädalavahetusel kutsusid jahimehed abi Kirna kandis rapsipõllul paar päeva lamanud metskitsele. Kui tavapäraselt oleks selline kits jahimeestele lihtne saaks, siis abitus seisus metslooma nad nii ei suhtu, pigem üritavad looma Eesti metsloomaühingu juhatuse liikme Virge Võsujala abiga aidata.

Kuna kits redutas Kirna jahiseltsi maadel, oli selle esimees Kaido Kattai tal pilku peal hoidnud ja nägi, et loom polnud paari päeva jooksul tõusnud ega liikunud. Inimese lähenedes kits jalgu alla ei võtnud, kuid ei paistnud tal olevat ka vigastusi, mis võinuksid vihjata autolt löögi saamisele.

Kõnest Eesti metsloomaühingule sai Kattai teada, et praegusel ajal ongi osa metskitsi liigsest rapsi söömisest uimased ega suuda enam metsloomale kohaselt käituda. Sellised loomad vajavad abi, et halvast enesetundest vabaneda ja oma kitseelu edasi elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles