Avatud galeriis avatakse uus näitus

Järva Teataja
Copy
Foto: Paide Muusika- ja Teatrimaja

Avatud Galerii kutsub 5. märtsil kell 17 toimuvale Stanislav Antipovi näituse “Soome-ugri rahvaste eluhetked” avamisele, mille raames toimub kontsert ja loeng. Kohal on ka kunstnik.

Loengut viib läbi ersa-mokša kultuuriühingu Sjatko esinaine ja soome-ugri kultuurikorraldaja Eestis, Natalia Abrosimova, kelle üheks kultuuritegevuse missiooniks on soome-ugri rahvaste traditsioonide tutvustamine eesti publikule.

Arutletakse selle üle, mis on keel, rahvuskultuur ja keelesugulus. Kuulda saab ersa-mokša folklooriansamblit Kilejne.

Näitusest veel:

Kunstniku Stanislav Antipovi maaliseeria “Soome-ugri rahvaste eluhetked” tutvustab eesti, seto, komi, kihnu, mordva- ersa, ungari, mari, udmurdi, handi ja soome rahvarõivaste ilu ning muusikainstrumente. Näitus hõlmab soome-ugri rahvaste tänapäevast elu.

Inimesed, keda neil maalidel näeme, on säilitanud oma esivanemate traditsioone põlvkonnast põlvkonda. Soome-ugri rahvastele pühendatud teoste sari fikseerib meie hõimurahvaste traditsioonilist igapäeva ning loob maalidena vaatajale, siin ja praegu, tugeva emotsionaalse kogemuse erinevate ideeliste ja kunstilooliste ajastute reaaliate ühendatavusest.

Udmurdi päritolu maalikunstnik Stanislav Antipov sündis 1976. aastal Udmurdimaal Ižkaris (Iževskis). Seal lõpetas Udmurdi Riikliku Ülikooli kunstipedagoogika erialal ning hiljem omandas Tallinna Ülikoolis kunstiteaduse magistrikraadi. Kunstnikuna on talle südamelähedane loodus ning kõigi soome-ugrilaste omakultuur.

Stanislav Antipov kuulub Eesti Maalikunstnike Liitu ja Eesti Kunstnike Liitu. Lisaks on kunstnik MTÜ Soome-ugri kunstiühingu ARTE esimees.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles