Ka rahvusvahelisse lennundussporti pole Venemaal ja Valgevenel enam asja

Urmas Glase
Copy
Spordimaailmas on käimasoleva sõjalise konflikti agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlaste eemale jäämise suhtes võtnud väga ühese ja selge seisukoha ka Rahvusvaheline Lennuspordi Föderatsioon, mille kohalik katusorganisatsioon on Eesti Lennuspordi Föderatsioon.
Spordimaailmas on käimasoleva sõjalise konflikti agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlaste eemale jäämise suhtes võtnud väga ühese ja selge seisukoha ka Rahvusvaheline Lennuspordi Föderatsioon, mille kohalik katusorganisatsioon on Eesti Lennuspordi Föderatsioon. Foto: Urmas Glase

Kui mitmete spordialade rahvusvahelistes alaliitudes on olnud vastakaid arvamusi ja kõhklusi Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemise keelustamisel, siis rahvusvaheline lennuspordi föderatsioon ilmutas kindlameelsust ja peatas nende riikide liikmelisuse üksmeelselt.

Nurmsi lennuvälja servas tegutseva lennuspordiklubi Keelutsoon juht ja Eesti Lennuspordi Föderatsiooni president Jaano Rässa kinnitas, et Venemaa ja Valgevene liikmestaatus on peatatud ja nii ei saa nad korraldada ühtegi rahvusvahelise kategooria võistlust ega nendel ka osaleda, samuti on peatatud kõigi nimetatud riikide poolt määratud või valitud funktsionääride volitused lennuspordis.

"Eesti lennusportlased toonitavad seejuures, et piirangud ei laiene isikutele, kes võivad küll ehk olla eelnimetatud kahe riigi kodanikud, aga kelle sportlaslitsentsi on väljastanud mõni teine riik. Ka meie Eesti huve on rahvusvahelisel areenil edukalt esindanud sportlased, kes pole mitte Eesit kodanikud, aga on siinsed elanikud, ja kelle litsentsid on alati meie föderatsiooni poolt välja antud," täpsustas Rässa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles