Kõik, mida pead teadma Türi valda jõudvate sõjapõgenike abistamiseks

Järva Teataja
Copy
Sürgavere spordihoones on valmis ruumid, kuhu saaks majutada vähemalt 64 põgenikku. Spordihoone juhataja Arne Miilen näitab ühte ruumi, kus on kõik vajalik ootel ja valmis.
Sürgavere spordihoones on valmis ruumid, kuhu saaks majutada vähemalt 64 põgenikku. Spordihoone juhataja Arne Miilen näitab ühte ruumi, kus on kõik vajalik ootel ja valmis. Foto: Elmo Riig

Soovid aidata Türi valda jõudvaid Ukraina abivajajaid? Sul on pakkuda elukohti, tööd, vahendeid, teenuseid või on muid mõtteid? Anna endast märku! 

Mõni päev tagasi kohtusid Türi valla, Naiskodukaitse Järva ringkonna, Kaitseliidu ja MTÜ Türi Vabatahtlik Tuletõrje Ühingu esindajad. Valmistatakse ette sõite Poola-Ukraina piirile, et aidata sõjapõgenikel Eestisse jõuda.

Vallal on juba varasemalt kaardistatud kõik pinnad, mida on võimalik kasutada põgenike jaoks. Nüüd pöördume inimeste ja ettevõtjate poole, sest vajame veel lisaks elukohti, tööpakkumisi jms.

Soovid aidata Eestis elavaid või siia jõudvaid pagulasi? Kõik abipakkumised saata e-mailile vallavalitsus@tyri.ee

Töökoht. Kui pakud töökohta, siis palun kirjuta: kus töökoht asub; mis valdkonnas ja mis ametikohtadele tööd pakute; mitmele inimesele olete valmis tööd pakkuma; mis lepinguga; orienteeruv palgasuurus.

Elukoht. Kui pakud elukohta, siis palun kirjuta: kus elukoht asub ja mis tüüpi see on (korter, ühiskorter, majakorrus jne); mitu inimest/perekonda mahutab; kui pikaks ajaks oled valmis elukohta pakkuma; mis tingimustel elukohta pakud (sh kas pakud teatud perioodiks ilma tasuta või ootad kohe kompensatsiooni).

Teenused. Soovid pagulasele pakkuda tasuta lapsehoidmist või trennikohta? Ootame ka selliseid pakkumisi!

Asjad. Kas kodus on midagi üle, mida tahaksid anda just abivajajatele? Kui pakud asju, siis palun kirjuta: millega on tegu ja kellele need sobivad (lapsed või täiskasvanud jms); kas saate vajadusel asjad ise abivajajale kohale viia; kas soovite asjadest vabaneda kindlaks ajaks (n-ö pakkumise tähtaeg).

Erinevate annetuste jaoks on 3 kogumispunkti (vahendeid võetakse vastu asutuste lahtiolekute aegadel):

Türi kesklinna Konsum (Tallinna 4, Türi), (E-P 9-22)

Türi Kultuurikeskus (Hariduse 1, Türi), (E-N 10-20, R-L 10-15)

Käru raamatukogus (Viljandi mnt 17, Käru alevik)

Täna on kiire järgmiste asjadega: Kiirelt tarbitavaid energiarikkaid mitte riknevaid toiduaineid (energiabatoonid, kuivatatud puuvili, konservid), beebitoitu (valmis piimasegusid, smuutisid, püreesid), lutipudeleid, igas suuruses mähkmeid, ka vastsündinute suuruseid, niiskeid salvrätte, hügieenisidemeid, pudelivett, kõrrejooke, tekke, pleede, käterätikuid, valuvaigisteid (Paracetamol, Ibuprofen, ka siirupina lastele), plaastreid, sidemeid, joonistusvahendeid, kleepekaraamatuid, väiksemaid ja suuremaid prügikotte.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles