Koolid valmistuvad sõjapõgenikest lapsi õpetama

Eva Klaas
, reporter
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis õpib ka praegu Ukraina lapsi, nii läheb direktor Kersti Kivisool ukrainakeelse tervituse kirjutamine libedalt.
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis õpib ka praegu Ukraina lapsi, nii läheb direktor Kersti Kivisool ukrainakeelse tervituse kirjutamine libedalt. Foto: Kristo Kivisoo

Eesti riik tagab Ukraina lastele võimaluse kooliteed jätkata, seda kinnitas haridus- ja teadusminister Liina Kersna ka kohtumisel Ukraina haridusministri Serhiy Shkarletiga. Ka Järvamaa koolidesse saavad sõjapõgenikest lapsed õppima asuda.

Paides, kuhu on esimesed sõjapõgenikud juba saabunud, läheb vähemalt üks Ukraina laps järgmisel nädalal kohalikku kooli. Paide Hammerbecki põhikooli direktor Vello Talviste ütles neljapäeval, et kokkuleppe järgi tuleb väike koolitüdruk neile esmaspäeval.

Praegu küll rohkem avaldusi ei ole, kuid kool on arvestanud, et lähiajal lisandub ukrainlastest õpilasi veel. Talviste meelest tuleb kindlasti valmis olla 10–20 sõjapõgenikust lapsele koolihariduse andmiseks, seda samuti teisel Paide põhikoolil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles