Energiahüvitise maksmist pikendati aprillikuuni

Eva Klaas
, reporter
Copy
Miljonid inimesed üle maailma lülitavad täna tunniks ajaks elektriseadmed välja.
Miljonid inimesed üle maailma lülitavad täna tunniks ajaks elektriseadmed välja. Foto: Tairo Lutter

Valitsus pikendas energiahindade kallinemise hüvitamise meedet. Kui esialgu oli viimaseks hüvitatavaks kuuks märts, siis nüüd saab omavalitsuste kaudu toetust küsida ka aprillikuu elektri-, gaasi- ja kaugküttearvete eest.

Kokku saab seega energiahindade kallinemiseks hüvitist kaheksa kuu eest.

"Soovime Eesti peredele jätkuvas kõrgete energiahindadega olukorras abiks olla," sõnas riigihalduse minister Jaak Aab ning lises, etka  aprillis on enamasti kütte vajadus ning Eestis on rohkelt majapidamisi, kus elektriküte on peamine toasooja allikas.

1. märtsi seisuga oli omavalitsustele esitatud pea 73 000 hüvitise taotlust. Linnad ja vallad on teinud 52 000 väljamakset kogusummas 7,6 miljonit eurot ning keskmiseks toetussummaks on kujunenud 147 eurot.

Peredele ja üksi elavatele inimestele hüvitatakse elektri-, gaasi- ja küttearvete osalisel tasumisel konkreetse energialiigi hinnatõusu osa 80 protsendi ulatuses.

Leibkond kvalifitseerub toetuse saajaks siis, kui netosissetulek jääb alla mediaantaseme piiri. Seda arvestatakse pere ühe inimese kohta 1126 eurot kuus, iga järgmise vähemalt 14aastase leibkonnaliikme kohta on sama summa kaaluga 0,5 ja alla 14aastased lapsed kaaluga 0,3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles