Sõjapõgenikest lapsed hakkasid Järvamaa poole liikuma

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Meelis Välimäe

Eile varahommikul Türilt teele asunud 12 bussist koosnev kolonn jõudis täna öösel Medyka-Shehyni piiripunkti lähedal asuvasse põgenikekeskusesse.

Vabatahtlik Meelis Välimäe andis teada, et suured päästebussid toovad sadade kaupa inimesi paarikümne kilomeetri kauguselt piiripunktist põgenikekeskusesse. „Kõik saabujad on naised ja lapsed, imeväikestest sülelastest vanaemadeni välja. Kui kohale jõudsime, siis öeldi staabist, et keskuse poole liigub 300 000 inimest,“ kirjutas Välimäe.

Välimäe selgitas, et eestlasi on seal ametis palju, kes staabis, kes platsil, kes busside juures toimetamas.

Hommikul kell viis hakkas üks Järvamaa väikebuss ja sõiduauto Paide poole liikuma. Seal oli kolm täiskasvanut ja kuus last.

Välimäe selgitas, et bussijuhid üritavad varahommikul pikast sõidust puhata, et siis vajadusel kohe jälle sõitma hakata, aga magada ei saa, sest emotsioonid on nii suured.

„Nüüd järgnevalt vabandan juba ette oma sõnakasutuse pärast. Minu jaoks on eesti keeles kõige õudsem sõna „värdjas“ ja sina, vladimir putin, oled värdjatest värdjaim. Debiilik, tule vaata nende laste silmadesse!!!,“ lõpetas Välimäe varahommikul sündmuste ja emotsioonide kirjeldamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles