Ida-Virumaal peeti talimänge

Järva Teataja
Copy
Suusatamine Türil
Suusatamine Türil Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Nädalavahetusel toimusid Ida-Virumaal 14. Eestimaa talimängud. Tulemused!

Talimängude kavas selgitati osavaimad maakonnad välja murdmaasuusatamises, mäesuusatamises (mäesuusk ja lumelaud), ujumises, juhtide võistluses, suusaorienteerumises, laskesuusatamises, jäähokis, suusahüpetes, kiiruisutamises, kreeka-rooma maadluses, vabamaadluses, naistemaadluses, motokrossis, õhkrelvadest laskmises, mälumängus, meeste võrkpallis, naiste võrkpallis ning arvestuslikuna meeste korvpallis, naiste korvpallis, lauatennises, males ja kabes. Parimad omavalitsused selgitati murdmaasuusatamises, mäesuusatamises, juhtide võistluses, ujumises, meeste korvpallis, naiste korvpallis, lauatennises, males ning kabes.

Talimängude kavas olid veel järgmised võistlused ja mittearvestuslikud spordialad: juhtide korvpall, kirvevise, ning erinevad liikumisharrastuse üritused kõigile soovijatele.

Talimängude üldkokkuvõttes selgusid parimad maakonnad kahes grupis: üle 40 000 elaniku (Harju-, Tartu- ja Lääne-Virumaa) ja kuni 40 000 elanikku (Jõgeva-, Valga- ja Põlvamaa), parimad linnad (Rakvere, Tartu ja Kohtla-Järve) ning parimad vallad kahes grupis: üle 8 000 elaniku (Rae, Tartu ja Elva vald) ja kuni 8 000 elanikku (Kiili, Luunja ja Vinni vald).

Mängudel osalesid ka Järvamaa omavalitsused, kusjuures põhialal- murdmaasuusatamises ei olnud Järva vallale omavalitsustest ka vastast. Omavalitsuste üldarvestuses oli Järva vald 27. ja suurvadadest 14. kohal. Türi vald üldkokkuvõttes 49.-50. kohal ja suurvaldadest 22.-23. kohal. Paide linn jagas üldkokkuvõttes 47- ja 48. kohta ning linnadest oli üheksas.

Maakondlikult tuli Järvamaa väikemaakondadest neljandaks.

Eestimaa talimängud toimuvad iga nelja aasta järel. Tänavuste mängudega tähistati spordiliidu Jõud 75. aastapäeva.

14. Eestimaa talimängud korraldas Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu, Ida-Virumaa kohalike omavalitsuste ning Ida-Virumaa Spordiliiduga. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles