Ametiühingute Keskliit kutsub Eestimaa rahvaid rahumeelsele koostööle

Järva Teataja
Copy
Ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson.
Ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson. Foto: Remo Tõnismäe

Ametiühingute Keskliit kutsub oma liikmeid ja teisi töötegijaid üles säilitama häid suhteid ja vältima pingeid tööpaikades, et hoida rahu Eestis ning elada üle Ukrainas toimuva sõjaga kaasnevad raskused. 

Eestis on eestlased, ukrainlased ja venelased aastaid kõrvuti tööd teinud. Praeguses olukorras on eriti oluline koos ja sõbralikult jätkata ning mitte lubada sihilikult levitataval valeinfol omavahelist töist läbisaamist häirida. Palume olla teineteise vastu mõistvad ja osavõtlikud, et vägivald ei laieneks Eestisse, kus on meie kõigi kodud, lapsed, pered.

Kümme päeva tagasi alanud Putini vägede sissetung Ukrainasse rikub riikide suveräänsuse ja territoriaalse puutumatuse põhimõtteid ning Ukraina rahvaste elementaarseid inimõigusi. Sõda toob kaasa tuhandete tsiviilisikute hukkumise, kodude ja tööpaikade hävimise ning miljonite inimeste vajaduse oma kodumaalt lahkuda.

Ametiühingud paluvad seepärast olla Eestisse jõudvate sõjapõgenike vastu hoolivad ja lahked ning jälgida, et nende tööellu kaasamine toimuks väärikalt ning ühtki osapoolt kahjustamata. Tähtis on hoiduda igasugusest diskrimineerimisest ning rakendada kõigile sarnaseid töö- ja palgatingimusi. Rääkigem oma uute kolleegidega ning aidakem neil kohaneda ja saavutada kõigi võrdne kohtlemine tööturul.

Olenemata rahvusest oleme kõik inimesed oma sarnaste murede ja unistustega. Meie ühistes huvides on mitte alluda agressori lõhestavale retoorikale, mille eesmärk on külvata rahvuslikke pingeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles